Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Eft (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eft/)
-   -   EFT'nin Ortaya Çıkışı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eft/622992-eftnin-ortaya-cikisi.html)

dnztskn 29-05-2013 02:01 PM

EFT'nin Ortaya Çıkışı
 
Bir psikoterapist olan Dr. Callahan, yıllardır su korkusundan dolayı sıkıntı çekmekte olan bir kadınla çalışırken şans eseri ilk keşfini yaptı. Pek de başarı elde edemeden onunla birbuçuk yıl kadar çalıştıktan sonra, seansların birinde kadın ona korku esnasında midesinin ağrıdığını söyledi. Enerji meridyenleri üzerinde çalıştığından Dr. Callahan mide meridyenlerinin gözün hemen altından başladığını biliyordu. Merakla ve kadının da izniyle, onun gözünün altındaki bu noktaya parmak uçlarıyla birkaç kere vurdu. Bu esnada ikisi içinde çok şaşılacak bir şey oldu: Kadının su korkusu aniden yok oldu.

Bu olay 1980 civarlarında oldu ve bildiğimiz kadarıyla, onun su korkusu şimdiye kadar yeniden başlamadı. Dr. Callahan, bu iki olayın acemi şansı olduğunu kabul ediyor. Bir çok duygu modeli sadece bir noktaya yapılacak olan vuruşla ortaya çıkmıyor fakat o önemli bir keşif yapmıştı. Bu deneyimden, farklı duygu durumlarına göre uygulanan bir vuruş dizisi geliştirdi. Bunu diğer alışılmadık başarıları takip etti ve 20. yüzyılda bu alandaki en büyük keşiflerden birini yapmış olmanın şerefini elde etti.

Craig ve Fowlie'nin hocası konumundaki Dr. Callahan onlara duygu modellerinin netlik kazanması için bu hafif vuruşların değişim gücünü öğretti. EFT'yi geliştirenler Gary Craig ve Adrienne Fowlie'dir. Gary'nin asıl alanı psikolojiden çok mühendislikti. Pragmatist biri olarak, gerçekten hayatında ilerleme kaydetmek isteyen herkes için EFT'yi uygulanabilir özelliklerle donattı.

TFT özel duygusal modeller için farklı dokunuş dizileri kullanırken EFT her duygusal rahatsızlığa iki genel diziyi uygular. EFT genel dizileri kullanır ve her seferinde tüm parçaları tamir eder yani problemleri bir bütün olarak ele alır. EFT'nin kullanımının çok kolay olma sebebi budur.

Phillip Mountrose

Mor Danışmanlık

xxyyzz 29-05-2013 03:38 PM

Cevap: EFT'nin Ortaya Çıkışı
 
bir biz farkedemedik şu eft nin faydasını :S

simka 30-05-2013 12:29 AM

Cevap: EFT'nin Ortaya Çıkışı
 
farkedemeyiş durumunuza eft yapın...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:05 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.