Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Eft (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eft/)
-   -   eft ile kilo verme.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/eft/616807-eft-ile-kilo-verme.html)

bluegirlx 07-12-2010 09:37 PM

eft ile kilo verme..
 
KİLO İLE İLGİLİ SİSTEMLİ BİR EFT ÇALIŞMASI

A- Kilolu olduğunuz için ne düşünüyor ve ne hissediyorsunuz?
örnek cümleler
-kilolu olduğum için mutsuzum
-kilolu olduğum için huzursuzum
-kilolu oldğum için kendimi çirkin hissediyorum...

B- Kilolu olmanın olumsuz yönde etkilediği durumlar?
örnek cümleler
-kilolu olduğum için performansım düşük
-kilolardan dolayı çabuk yoruluyorum

C-Kilodan kurtulmanızı engelleyen nedenler hakkındaki düşünceleriniz
örnek cümleler
-iştahım çok açık zayıflayamam diye düşünüyorsamda
-bu yaştan sonra kilo veremem diye düşünüyorsamda

D- Kilolu olmanızın bilinçaltı düzeyde çıkarları nedir?
Bilinçaltımızın kilolu olmaktan dolayı bir kazancı vardır bu yüzden kilo verme konusunda başarısız oluruz burdaki madde en önemli maddedir, peki bilinçaltı düzeyde kilolu olmanın faydalarını nasıl tespit edebilirim diyebilirsiniz bunun içinde eft uygulayabiliriz

- Hernekadar kilolu olmanın bilinçaltıma bir faydası varsada ben bu faydayı keşfetmeyi öğrenmeyi seçiyorum

-Her ne kadar içimde beni sabote eden, daha iyi olmamı engelleyen bir parçam varsa da bu parçamı da onaylıyorum, benim adıma beni korumaya çalıştığını biliyorum ama ben yine de istediğm yöndeki değişimi seçiyorum

turlarda, kilolu olmanın kazançları bilinçaltımın kazancı ...
Çalıştığım bir bayanın 18 kilo fazlası vardı denemediği diyet kalmamıştı çalışmamız sonucunda kilolu olarak kendisini erkeklerin tacizinden koruduğu düşüncesini bulduk. Bilinçaltı düzeyde kilolu olmanın birçok nedeni olabilir, duyguları bastırmak için stresle başetmek için rahatlamak için.

E- Kilolu olmanıza neden olarak neler yapıyorsunuz
örnek cümleler
-abur cubur besleniyorum
- sürekli yemek yiyorum

eft cümlesi, abur cubur beslenmeyi bırakarak sağlıklı besinler tüketmeyi seçiyorum

F- Bu probleminizi sonlandırmanız için ne yapmanız gerekiyor
örnek cümleler
-hergün 30 dk yürüyüş yapmam
-sık ve az yemek yeme
egzersiz yapma konusundaki dirençlerinizide eft ile çözebilirsiniz.

Burda 6 başlık var her başlıktan en az 3-4 cümle oluşturmanız gerekiyor oluşturduğunuz cümleleri setup cümlesi haline getirip hergün 30-40 dakika arasında çalışmanız gerekiyor. Uygulamayı yaparken yeni cümleler aklınıza gelebilir onlarıda not alıp çalışmanıza dahil edeceksiniz. Ne kadar devam ederiz konusuna gelincede bu tamamen size bağlı herkeste değişim farklı sürelerde gerçekleşir. Bu şekilde çalışmayı verdiğim kişilerden olumlu geribildirimler aldım ayda 4-5 kilo arası verdiklerini iştahlarını kontrol edebildikleri yönünde. Hepinize bu çalışmada başarılar dilerim.
__________________
aradım en sonunda siz kilo vermek isteyenler için bir çalışma bulmayı başarabildim..çalışmayı yapmadan önce etf noktalarını setap noktaları öğrenmeniz gerekmekte..

başarı hikayelerinizi ve sonuçları paylaşırsanız sevinirim..sevgiler..smileydance

yesıl 07-12-2010 10:03 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
tesekkürler kilo ile ilgili birazdaha bilgi verirsen sevinirim kendimi cop tenekesi gibi hissediyorum artık lezzetli lezzetsiz ne olsa indiriyorum mideye eft ve kiloverme yardım et lütfen

Sultan 07-12-2010 10:04 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
biz eft ile kilo verme çalışması yaptık....
gerçekten harika sonuçlar aldık...
paylaşım için teşekkür ederim...
sevgiyle mutlu kaly789

yesıl 07-12-2010 10:06 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
calıstıgım bayan diyosunuz benimde 46 kilo fazlam var benim durum daha vahim

yesıl 07-12-2010 10:09 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
sevgili sultan deneyimlerinizden bende faydalanmak isterim

Işıldayan Safir 07-12-2010 10:16 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
Bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum. ttli3

Sevgili yesil merhabalar, ttli3

Sana bir soru sormak istiyorum. Günlük yaşantında her şeyi içine atan biri misin acaba?

bluegirlx 07-12-2010 10:23 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
Kilo verme maceramızda bazı ortak sınırlayıcı inançlarımız olacaktır. Ben size 20 ortak inanç çıkardım. Bugün bunlardan 10 tanesini listeledim. Sizden o inançların her birisine EFT uygulayarak sizde herhangi bir duygu, bir değişim yaratıp yaratmadığını gözlemlemenizi isteyeceğim. Her biri için bir sayısal değer belirlemenizi de isteyeceğim. Burada sayısal değerleri 0 ‘hiçbir etkisi yok’ 10 ‘bu beni çok etkiliyor’ olarak ele alabilirsiniz.
  • Çok istiyorum ama kilo verebileceğime inanmıyor olmama rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Bu önemli bir sınırlayıcı inançtır. Tek başına bu engel sizin EFT ile kilo vermenizi zorlaştırabilir. İnanmadığımız birşeyi başarmamız oldukça güç olacağından bu inancı değiştirmemiz gerekir.
  • Ailemde herkes kilolu ve kimse kilo veremiyor, buna rağmen kendimi ve onları tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Bu inancın altında birçok şey yatıyordur. Kilo verdiğinizde ailenizden ayrı düşeceğinizden, dışlanacağınızdan, belki bir aile geleneği haline gelmiş olan bir arada yemek yeme alışkanlığından mahrum edileceğinize inanıyorsunuzdur. Ayrıca bu inancın altında kilonuzun sizin dışınızdan kaynaklanan bir sebepten yani elinizde olmayan sebeplerden oluştuğuna ve bu yüzden de dönülmez olduğuna inanç vardır.
  • Genelde başarılı olamam buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Yaşamın diğer alanlarında başarısız olduğunuza inanmanız kilo vermedeki çalışmalarınıza da doğal olarak yansıyacaktır. EFT ile bu inancın üzerine gittiğinizde gerçekten başarılı olduğunuz bir anı hatırlayacaksınızdır.
  • Kendime güvenmiyorum, daha önce de olduğu gibi kilo verdikten sonra hepsini geri alırım, buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Bu geçmişte doğru olabilir ama geleceği bu şekilde yaşamak veya yaşamamak tamamen bize aittir. Buna EFT yaparak daha temiz bir geleceğe adım atarız.
  • Artık çok yaşlandım ve m.etabolizmam da çoook yavaşladı, ben bu yüzden kilo veremem. Buna rağmen kendimi tamamen ve derinden olduğum gibi seviyorum ve kabul ediyorum. Metabolizmamız yavaşlamış olabilir ama bunu hızlandıramayız veya kilomuzun tek sebebi odur demek değildir bu. EFT ile m.etabolizmanın yavaşlaması bahanesinden sıyrılabilirsiniz.
  • Bu kiloları vermenin çok da iyi bir fikir olduğundan emin olmamama rağmen ve tekrar ince olmaktan korkuyor olmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Kilo verdiğinizde ne olacağını sorgulayın. Hayatınız da neler değişecek? Diğer insanlar size ne diyecekler veya nasıl davranacaklar? Daha fazla cinsel ilişki talebi olması, fazla çekici olduğumuz için dikkatleri ve kıskançlıkları üzerimize toplamak, ihanet etmek veya ihanete uğramak kilo vermemize engel olabilecek inançlardır.
  • Ne yaparsam yapayım, ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu kilolar bir türlü gitmiyor. Buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum Bu çok güçlü bir sınırlayıcı inançtır. Kilo vermeye başlayamamanızda ki kilit sebeplerden biri olabilir. Kilo vermeyi düşündüğümüzde spor salonuna üye oluyoruz ama bir hafta sonra oraya uğramıyoruz bile, iki gün sıkı rejimler yapıyor sonra deliler gibi abur cubura saldırıyoruz ve sonunda hiçbir uzun vadeli gayret göstermemişken ‘elimden gelen herşeyi yapıyorum ama olmuyor’ diyebilmeyi kabul ediyoruz. Bu yolun uzun olduğunu unutmamalısınız. Kendinize dürüstçe sorun “Ben hakikaten ne yaptım”. Ayrıca hiç yemek yemiyor olmak kilo probleminizin altında yatan çok önemli bir sebep olabilir.
  • Değişebileceğime inanmıyor olmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Değişim ürkütür ve bazen değişebileceğimize de inanmayız. O kadar çok alışkanlık ve ‘bilgi’ geliştirmişizdir ki değişim imkansız gözükür. Aslında burada yaşamımızda ‘güvenebileceğimiz’ alışkanlık haline getirdiğimiz şeylerden kopmaktan korkuyor olmak vardır.
  • Ben kilo versem de kimsenin umurunda olmaz buna rağmen kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum. Bazen başkaları bizi fark etsin ve daha çok sevsin diye kilo vermek isteriz. Aslında insanlar sizin kilolarınızı sizin düşündüğünüz kadar umursamıyordur. Kilolu olmak sizin kendi içinizde sıkıntı yaratan ama genelde başkaları için aynı derecede rahatsızlık vermeyen birşeydir.
  • Kilo versem de mutlu olamayacağımı düşünüyor olmama rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve onaylıyorum. Kilo vermek tek başına bize mutluluk getirmez ve yukarıdaki bu sınırlayıcı inancımıza EFT yaptığımızda bunu fark ederiz. Mutsuz olduğumuz için fazla yeriz. EFT ile kilo vermeyi başarmışsanız büyük bir ihtimalle aşırı yemenize sebep olan duygusal sıkıntılardan da kurtulmuşsunuzdur…dolayısıyla yeniden kiloların gelmesi zor olur.

bunlarda setap noktası olumlamaları..bugün kilo vermeye taktımm..y789umarım faydasını görürsünüz..



(aslında eft ye taktım kafayı..ama şimdilik bunlarla karşılaşabildim..girlhaha)

şeniz 07-12-2010 10:36 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
Çok güzel bir çalışma.Bunu denemeye çalışacağım.

yesıl 08-12-2010 10:15 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
sevgili zeryntihai icimde birsürü fırtınala rkopuyo dısarıdan bakan cok neseli herseye kahkalr atan kilolarıyla dalga gecen birisi olarak gorünüyorum ama cok cabuk sinirleniyorum ofkemi kontrol edemiyorum kilo vermek icin diyet yapmıyorunm cünkü diyet sonrası tekrar alacagımı düsünüyorum sepep ise bilinc altında biseyler beni sürekli ve sepepsiz yemege zorlarken bu düsünce kalıpları temizlemeden bosa fkürek cekecegime inanıyorum zayıflasam bile yine alırım icimdeki bosluklar dolmadan yemek yeme dürtüleri dolduracak boyle düsünmek diyet yapma düsüncesini tamamen yok ediyor halbuki en iyi diyetisyenin bilgilerine sahibim kilo ve diyet ile ilgili cok arastırmalar yapıyurm okuyorum ama sorunun icerlerde oldugunu biliyorum daha once ucak korkusu ile ilgili eft yapmıstım son ucak yolculugumda daha rahattım kilom icinde eft yapmakistiyorumsetup cümleleri bulma kcok zor geliyo cümleleri kilodan degil sevgisizlik kendine güvenden yola cıkıp kurmam gerekiyo.....

yesıl 08-12-2010 10:19 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
tesekkürler bluegirlx umarım ise yararda 15 senelik kilo savasımı kazanabilirim.

Işıldayan Safir 08-12-2010 07:37 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
Alıntı:

yesıl Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 782163)
sevgili zeryntihai icimde birsürü fırtınala rkopuyo dısarıdan bakan cok neseli herseye kahkalr atan kilolarıyla dalga gecen birisi olarak gorünüyorum ama cok cabuk sinirleniyorum ofkemi kontrol edemiyorum kilo vermek icin diyet yapmıyorunm cünkü diyet sonrası tekrar alacagımı düsünüyorum sepep ise bilinc altında biseyler beni sürekli ve sepepsiz yemege zorlarken bu düsünce kalıpları temizlemeden bosa fkürek cekecegime inanıyorum zayıflasam bile yine alırım icimdeki bosluklar dolmadan yemek yeme dürtüleri dolduracak boyle düsünmek diyet yapma düsüncesini tamamen yok ediyor halbuki en iyi diyetisyenin bilgilerine sahibim kilo ve diyet ile ilgili cok arastırmalar yapıyurm okuyorum ama sorunun icerlerde oldugunu biliyorum daha once ucak korkusu ile ilgili eft yapmıstım son ucak yolculugumda daha rahattım kilom icinde eft yapmakistiyorumsetup cümleleri bulma kcok zor geliyo cümleleri kilodan degil sevgisizlik kendine güvenden yola cıkıp kurmam gerekiyo.....

Evet anladım. Aslında senin soruna odaklı olarak Eft yapman gerekir. Sözünü ettiğin güven ve duygusal boşluk doldurma ihtiyacın için Eft yaparak, kilo vermek için ayrıca çalışma yapman gerekir. Çünkü dediğin gibi sorunun kaynağına inmedikçe uğraşların kısa süreli çözümlerden ibaret olacaktır.

Zayıflasan bile tekrar alacağını düşünmen belki şundan kaynaklıdır. Çok fazla sinirlendiğini, kendine güven eksikliğin olduğunu ve sevgisiz olduğunu düşündüğün için sonuçta zayıflarsan bunlarda herhangi bir değişiklik olmayacağını biliyorsun. Belki kısa süreli olarak kendine güvenin gelecektir gibi de düşünebilirsin. O nedenle önce kendine güven sorununu halledersen, kilo vermek de daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Sevgilerimle. actionsmile

bluegirlx 08-12-2010 09:48 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
ben savaş halinden çıkarmanı öneririm..kilo savaşımı demişsin yaa..kilo vermeyi savaş olarak görmesen..şu eft yi bir dene bakalımm..sevgiler..

yesıl 09-12-2010 09:30 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
dün biraz denedim senin verdigin inanac kalıplarını temizlemek icin ugrastım arada aklıma gelenleri kaydettim mütiş bir esneme ve gozyası biraz olsun bazılarında işe yaramıstır ama tam manasıyla sonuc alamadım biraz daha üstüne gitmem gerekiyo bide istikrar lazım o das bende yok cok degişken bi halim var bi bakıyosun tamam 1 saat icinde halledicem diyorum bi bakıyosun işe yaramıyo deyip vazgecmişim birde onlu eft sanırım gamut noktası felan uzun olanı onu bütün inanc kalıpları icin yapmalıyımmı yoksa tramvatik olaylar icinmi yapmalıyz desteklerinizi bekliyom

bluegirlx 09-12-2010 08:35 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
her ne için istersen onun için yapabilirsin..ama şunu unutma yıllarca oluşturduğun blokajlarını iki günde kıramaya bilirsin..o yüzden lütfen 21 gün devam et.bu sırada sana mesajlar gelecektir.yani birileri kilon hakkında dalga geçebilir veremezsin diyenler artabilir yada rüyalarında gelebilir mesajlar..bunlar doğru yolda olduğunun , yarayı kaşıdığının belgesi..gelişimini ve gelen mesajları yazılı olarak takip etmeni öneriririm..sevgiler..

yesıl 09-12-2010 10:13 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
slm 2 onceki inanc kalıplarının devamını bekliyorum yardıcı olursan sevinirim bide calıstıgın diger hanımdan bahsettin onunla birebirmi calıstınız yoksa chatleserekmi hallettiniz.tessekkükkkürler

bluegirlx 09-12-2010 10:20 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
canım altında yazıyor o yazı alıntı..devamı var eft hakkında bilgi buldukca bu başlık altına ekleyeceğim..

bluegirlx 12-12-2010 02:50 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
bayanlar için setap olumlaması veriyorumm..

korkularıma rağmen,hayata insanlara karşı güven içindeyim dişiliğimi kabul ediyorum ve zarif bir şekilde yaşamak için kendime izin veriyorum..

yesıl 17-12-2010 02:54 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
slm bluegirlx bu setup kilo icin galiba ben 2 gündür sevgi yoksunlugu üzerinde calısıyorum mürüvvet muratın kilo ilgili cümleleri kullanmaya calısıyorum ama ise yarayıp yaramadıgını nasıl anlıcam isin o kısmı zorluyo beni duygu yogunlugumu olcemiyorum bikac tur yapıyorum sonra geriye kalan kısmına geciyorum yine birkac tur ertesi gün yine aynı yerden baslıyorum bu konuda blokajların temizlendigini nesıl anlıcam ama mütis esneme gozyası oluyo bazaen belli noktalara gelince cok esnemem oluyo gamut yapmıyorum ama onlu teknigi yapıyorum parmaklarımıda vuruslara dahil ediyorum vel hasıl biseler yapmaya calısıyorum henüz kilo ile ilgili kalıplara gelmedim, once sevgi meselesini halledeyim insallh desdeklerinizi bekliyorum.

bluegirlx 20-12-2010 01:18 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
evet harika gelişmeler bunlar..bence başarıyı sorgulama ..işe yarayıp yaramadığını..sen yapmaya devam et..esneme bir işaret ..tamamen özgürleştiğinde anlayacaksın..güzel gelişmelerini bekliyoruzz..

yesıl 20-12-2010 11:11 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
sevgili bluegirlx yukarıda bayanlar icin verdigin olumlamayı eft yaparkenmi kullanalım karate noktasına vuruken yoksa gün icerisinde kendi kendimize tekrarmı edelim

bluegirlx 20-12-2010 05:12 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
evet karete noktasına vururken kullana bilirsiniz..ben gün içindede kullaanıyorum..kilo sorunum yok ama sağlık bir bilince kavuşmak için işe yarayacağını düşünüyorum..sevgiler..

bluegirlx 17-02-2011 01:53 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
çalışmalar nasıl gidiyor..kilo ile ilgili başarı hikayeleri gelmeye başlıyacak mı..

ipekibrisim 17-02-2011 02:38 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
vaaayy tam da aradıgım şey... sevgili yeşil merak etme yalnız degilsin. kilo vermekle ilgili ben de aynı şeyleri düşünüyorum. 35 kilo fazlam var. dr.a gittim. bana bir diyet verdi. diyeti yazması kolay ama nasıl sabredecegimi, nasıl yemeden durabilecegimi, kibrit kutusu kadar peynirle nasıl doyabilecegimi söylemedi. ben diyette yazılanlar kadar az yiyebiliyor olsaydım zaten zayıf olurdum. motivasyonum 4-5 gün sürdü altıncı gün moral sıfıra inince yine yemeye verdim kendimi ama tokluk hissi olmamacasına. :(
bunun derinlerde bir sebebi olmalı bunu biliyorum fakat bu sebebi bulamıyorum. tv de birisi mesela şeker hastalıgı olmasına ragmen kendi kendine hergün ben 60 kiloyum diyerek 60 kiloya indigini söylemişti. ilginç degil mi....
ben fazla kilolarıma sebep olacak fizyolojik bir sorun yaşamadıgıma göre, bunun derinlerde psikolojik bir sebebi olmalı diyorum. ve bu sebebi bulup ortadan kaldırırsak fazla kiloların kendiliginden yok olabilecegine inanıyorum...
burdan bir de sorum olacak kilo verme telkinini çocugumun yanında dinlememeya gayret ediyorum ama acaba dinlersem çocukta bir iştahsızlık vs gibi sorunlar olabilir mi?
teşekkürler...

ipekibrisim 17-02-2011 03:27 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
bu eft ile ilgili daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz. bazı noktalara vurmak falan geçiyor cümlelerde. nasıl yapılıyor?

ipekibrisim 17-02-2011 03:39 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
evet araştırdım ve düşündüğüm şeylerin çoktaaan bir teknik haline getirildigini gördüm.

http://www.donusumkonagi.net/makale....me_calismalari sitesinden alıntıdır:


DİYET YAPMAKTAN VAZGEÇİN VE KİLO VERMEYE BAŞLAYIN !

Beyoğlu’nda bir kebapçıdayım. Rejim yapıyorum; Ayrıştırma diyeti. Diyet yapanlar bilir, hani “proteinle karbonhidratı birbirine karıştırmıyorsunuz.” Bir haftada 3 kilo vermenin mutluluğu içerisinde, pidesiz İskender Kebabı ısmarlıyorum; “Bol yağlı olsun” diyorum. Masada herkes bana bakıyor... “Bizim diyet böyle” diyorum gururla.

Son bir haftadır sabahları yumurta yiyorum, bazan yanında salam ve peynir bile oluyor. Gün içerisinde acıktıkça peynir atıştırıyorum; tatlı isteğimi bastırsın diye. Öğlenleri tereyağında kızarmış tavuk, akşamlarıda kremalı biftekler... Ben artık bu konunun uzmanıyım... Eee ne de olsa 25 yıldır diyet yapıyorum; İsveç diyeti, Hostes diyeti, Ananas diyeti, Lahana çorbası diyeti, Mayo Kliniği Diyeti ve açlığa kadar denediğim her şey... Şimdide Atkins Diyetini deniyorum.

Diyet yapmak o kadar popüler olduki; son 10 yıl içerisinde yapılan araştırmalar gelişmiş ülkelerdeki kadınların %70’i ve erkeklerinde %30’unun diyet yaptığını gösteriyor. Evet diyet yapanlar kilo veriyor, ancak sonuçlar kısa vadeli oluyor. Ben son 25 yıl içerisinde çok kilo verdim ama, 25 yılın sonunda baktığımızda hala fazladan 15 kilom var. Peki onca diyet ne işe yaradı.

Diyet yapmak insanlarda mahrumiyet duygusunu gündeme getirir. Yasak olan herşeyi daha çok canı çeker ve yaşamını bunun üzerinde yönlendirmeye başlar. İnsan ileride mahrum kalabileceğini bildiği şeyleri zor günleri için depolamaya çalışır. Beden de aynı dürtü ile hareket eder ve kendisine verilen enerjinin, yani kalori miktarının azaldığını algıladığında kendini yağ depolayarak korumaya alır.

İnsan hayatı, alışkanlıkları üzerine kuruludur ve bu alışkanlıklardan vazgeçmek oldukça zordur. Arkadaşlarımızla buluştuğumuz yer genellikle bir lokantadır ve ailemizle biten gün ile ilgili paylaşımlarımız çoğu zaman bir akşam yemeği vaktinde yapılır. Oysa diyet kişilerin belirli bir zaman dilimi boyunca yeme ve dolayısıyla yaşama alışkanlıklarından vazgeçmelerini demektir. Yaşamımızın bir parçası olmuş bu eylemlerin şeklini değiştirmek için verdiğimiz savaş, bizde stres yaratır ve sonunda rahatlamayı seçer diyetimizi bırakırız. Ancak bunu yapmış ve yenilmiş olmak bizi dahada öfkelendirir ve kendimizi cezalandırmak için ne bulursak yemeye başlarız.

Diyet yapmak bir insan için kendi kendisiyle savaşmak anlamına gelir. Bir insanın kendine savaş açması, hem kendi kendisiyle çelişki yaşaması hem de başarısızlık, mutsuzluk ve suçluluk duygularının kapısını aralaması demektir. Tüm bu tehlikeli duygular kişiliğimizin bölünmüş olması sonucu ortaya çıkan duygulardır ve diyetin anlamı kendi kendimize ciddi bir savaş ilan etmektir. Bu savaşın sonunda hem biz hem de içimizdeki savaşçı kaybedecektir.

Öyleyse yapılması gereken nedir? Çözümü, kendi kendimizle savaşıp sürekli kaybederek mi? yoksa diyetlerle boğduğumuz içimizdeki savaşçıyı anlamaya çalışarak mı bulacağız? Confucious’un da dediği gibi “Çözümü kendinde aramazsan nerede bulacaksın?” Anlamamız gereken en önemli şey; değişmesi gerekenin yalnızca yeme alışkanlıklarımız değil yaşam alışkanlıklarımız da olduğudur. Yaşamımızda bir farkındalık ve farklılık oluşturarak, zihnimizde gerekli değişikliği yapmalıyız. Bunun içinde beynimizde önce bir vizyon oluşturmalı ve bizi sınırlayan etiketleri ve kelimeleri gözden geçirmeliyiz. İşte o zaman hayatımızda gerçekleştirdiğimiz değişimle birlikte bedenimizde yavaş yavaş değişmeye başlayacaktır.

EFT - Duygusal Özgürleşme Teknikleri

Değişim için yürümeye başladığınız bu yolda ilk adımı EFT ile atabilirsiniz. Duygusal Özgürleşme Teknikleri olarak bilinen EFT Stanford Üniversitesinde mühendislik eğitimi almış olan Gary Craig’in ortaya çıkardığı bir sistemdir. Bedenin enerji kanallarını harekete gerçirerek, bu kanallarda sizin başarıya ulaşmanıza engel olan düşünce ve duygularınızı, yani içinizdeki savaşçıyla olan anlaşmazlıklarınızı yok edebilme tekniğidir. Bu tıpkı tıkanmış bir musluğa verilen tazzikli ve temiz su gibidir.

Herkesin zorlanmadan öğrenebileceği, uygulaması kolay bir teknik olan EFT hem metabolizmanızı hızlandırmak hem de fazla kilolarınızın altında yatan ve sizin fazla yemenizin gerçek nedeni olan duygu ve düşünceleri yıkmak için ideal bir çalışmadır. En güzel yönü ise sizden “iradenizle” yani içinizdeki savaşçıyla savaşmanızı istememesidir.

Unutmayın sağlıklı olmayı arzulamak, vücudumuz için ideal kiloda olmayı istemek ve bedenimize giren yiyeceklerin kontrolünü ele geçirmek takdir edilecek bir çabadır. Ancak bunun çözümü diyet değildir. Diyet yapanların %95’inin başarısız olduğu dikkate alınırsa, burada asıl kazanan bizler değil, her yıl 40 milyar dolar ile beslediğimiz diyet endüstrisidir.

Neden fazla yediğinizi, neden tüm iyi niyetiniz ve çabalarınıza rağmen kilo veremediğinizi anlayın. EFT ile başarılı olmanıza engel olan davranış ve düşünceleri bulun ve yıkın.

ipekibrisim 17-02-2011 02:29 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
eeeeevvvvvvvvvvvveeeettt.
derty gittim gördüm geldim. veni vidi vici.

evet araştırdım inceledim benimsedim özümsedim ve EFT teknigini an itibariyle uygulamaya başladım. :zpzp:
ne kadar süre devam etmeliyim bilmiyorum ama yemek yeme, sevgi yoksunlugu, özgüven, çocuklugumda yaşanan olumsuzluklar ile ilgili kendimi kıvamında hissedinceye kadar devam edicem. garip bir teknik. ilaç içtim baş agrım geçti gibisinden bir sonuc alınamadıgından insan emin olamıyor. ama dünya çapında başarıya ulaşmış pek çok hikaye var. ben neden başarılı olmıyayım. ellerden neyim eksik ayol :))blissy

önce oturdum çocuklugumdan itibaren hikayemi yazdım. dusun2fazla kilom ile ilintili olabilecek her olay durum ve duyguyu yazdım. sonra örnek uygulamalardan işime yarayacak kalıp cümleleri defterime yazdım. ve belirtilen meridyen noktalarına kısa vuruşlar yaparak cümleleri tekrarladım.

e bu kadar basit mi ki kilo vermek. :)

aslında zihnimizde herşeyin çok zor olduguna dair kalıplaşmış blokları da yıkmak gerek. neden kolay olamasın ki?

geriye spor yapmak kalıyor bunun için de eft yapıcam galiba ...bisiklet

mahperinin 17-02-2011 07:28 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
harikasınızz :))
EFT tekniğine dair biraz araştırma yapmıştım. ama zayıflama konusuna setup cümlelerine ulaşamamıştım. kendim de bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığım için EFT ile zayıflama düşüncem suya düşmüştü. bu konuyu yeni gördüm. setup cümleleri çok güzel. 10 tane farklı cümle yazmışsınız Bluegirlx. bunların hepsini ayrı ayrı turlarda başlangıç cümlesi olarak uygulayacağız değil mi?
21 gün boyunca uygulayacağıma emin olabilirsiniz. sadece 5 kilo vermek istiyorum.ama vücudumun 65 kiloyu kendince tarttığını ne altına ne de üstüne çıkmadığını düşünmeye başlamıştım. umarım bu düşünce kalıbım yıkılır.
a
paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
gelişmeleri mutlaka paylaşıcam.
sevgilerimle..956k

bluegirlx 18-02-2011 07:01 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
evet bu setap cümlelerini uygularken sklınıza başka cümleler gelebilir..bunlarıda tekrar kullanın..asıl kendinize uygun cümleler o zaman ortaya çıkabilir..idaal kilonuzda size mutluluklar..

mahperinin 21-02-2011 10:00 AM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
merhabalar..
bugün 4.günüm uygulamada. harika gidiyor. çok şaşkınım aslında. buzdolabında kocaman çikolata duruyor şu an. yanına yaklaşmak bile gelmiyor içimden. bu müthiş bir şey benim için. genelde evdeki çikolata vs gibi şeyler fazla dayanmazdı banakhkh56
21 gün devam edicem.gerekirse daha da fazla devam etmeye razıyım. yeterki bu halim böyle devam etsin.
artık kendimi çikolatazede olarak görmüyorum y789
henüz tartılmadım. 1 hafta sonra bakıcam kaç kilo verdiğime.
bence bu yöntemi herkes kullanmalı.
bir de ben nette gezerken başka bir sitede de çok faydalı bilgiler buldum.onları paylaşmak istiyorum.
işte link;
http://www.energyturkey.org/eft-nas-l-uygulan-r

sevgilerimlehappy6

firdevsi ala 12-10-2016 09:19 PM

Cevap: eft ile kilo verme..
 
Bunu ilk defa gordum deniycem tesekkurler


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.