![]() |
5. KİŞİSEL KAYNAKLARINIZA ULAŞIN 5. KİŞİSEL KAYNAKLARINIZA ULAŞIN Yazar Ahmet S. Koçel 27 Ekim 2006, Cuma Başımız sıkıştığında , sorunlarımız çözümsüz gibi görünmeye başladığında Kişisel Kaynaklarımıza ulaşabilirsek çözümün mümkün olduğunu fark edeceğiz . Kişisel Kaynaklarımız ; a. Deneyimlerden b. Başkalarını inceleyip , gözlemliyerek c. Zirve performans gerçekleştirdiğimiz bir deneyimden Alınabilir . a. Deneyimlerimizden ulaştığımız kaynak , sorun durum yerine başarılı olduğumuz diğer alanlardaki özelliklerimizi dikkate alarak EFT hazırlık cümlesini kurarız . “ Her ne kadar işimde dağınıksam da , ben şimdi işleri sosyal yaşantım kadar düzenli ve uyumlu sürdürmeyi seçiyorum .” “ Her ne kadar mali konuları hallederken paniğe kapılıyorsam da , ben şimdi mali konuları da evi su bastığında olduğu gibi soğukkanlı ve kararlı biçimde çözümlemeyi seçiyorum . “ b. Başkalarını inceleyip , gözlemliyerek . Yakından tanıdığımız veya kitap film vs. de gördüğümüz okuduğumuz başarılı insanların benzer durumda ne yapabileceklerini düşünerek onları modelliyebiliriz. Bazan onlar bize emsal oluşturur ve çıkış yolu olduğuna dair cesaret verir. “ Her ne kadar bu durum benim elimi ayağımı bağladıysa da , ben sonuna kadar pes etmemeyi seçiyorum . “ c. Zirve performans gerçekleştirdiğimizde . Zirve performansı deneyimlemek sık karşılaştığımız bir durum değildir ama herkes hayatının bir döneminde en az bir kez bu muhteşem duyguyu yaşamıştır . “Her ne kadar olacaklardan ödüm patlıyorsa da , ben şimdi o anın bana verdiği güven ve gücü hatırlamayı seçiyorum . “ Yazar Ahmet S. Koçel 27 Ekim 2006, Cuma Başımız sıkıştığında , sorunlarımız çözümsüz gibi görünmeye başladığında Kişisel Kaynaklarımıza ulaşabilirsek çözümün mümkün olduğunu fark edeceğiz . Kişisel Kaynaklarımız ; a. Deneyimlerden b. Başkalarını inceleyip , gözlemliyerek c. Zirve performans gerçekleştirdiğimiz bir deneyimden Alınabilir . a. Deneyimlerimizden ulaştığımız kaynak , sorun durum yerine başarılı olduğumuz diğer alanlardaki özelliklerimizi dikkate alarak EFT hazırlık cümlesini kurarız . “ Her ne kadar işimde dağınıksam da , ben şimdi işleri sosyal yaşantım kadar düzenli ve uyumlu sürdürmeyi seçiyorum .” “ Her ne kadar mali konuları hallederken paniğe kapılıyorsam da , ben şimdi mali konuları da evi su bastığında olduğu gibi soğukkanlı ve kararlı biçimde çözümlemeyi seçiyorum . “ b. Başkalarını inceleyip , gözlemliyerek . Yakından tanıdığımız veya kitap film vs. de gördüğümüz okuduğumuz başarılı insanların benzer durumda ne yapabileceklerini düşünerek onları modelliyebiliriz. Bazan onlar bize emsal oluşturur ve çıkış yolu olduğuna dair cesaret verir. “ Her ne kadar bu durum benim elimi ayağımı bağladıysa da , ben sonuna kadar pes etmemeyi seçiyorum . “ c. Zirve performans gerçekleştirdiğimizde . Zirve performansı deneyimlemek sık karşılaştığımız bir durum değildir ama herkes hayatının bir döneminde en az bir kez bu muhteşem duyguyu yaşamıştır . “Her ne kadar olacaklardan ödüm patlıyorsa da , ben şimdi o anın bana verdiği güven ve gücü hatırlamayı seçiyorum . “ |
Ynt: 5. KİŞİSEL KAYNAKLARINIZA ULAŞIN paylaşım için teşekkürler |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:07 AM. |