![]() |
Bir Aşçının Büyük Azmi Hüseyin Özer Hangi işleri yaptı? - Çakmaklara gaz dolduruyordu - Günlük bir lira yevmiye ile pastanede çalıştı - Bulaşıkçılık yaptı “Daha sonra Necati Bey Caddesi’nde bir pastanede günlük 2.5 lira yevmiyeyle işe başladım. İlk paramla taksitle siyah bir ceket aldım. Bu arada hâlâ tuvalette kalıyordum. Bir süre sonra İsmet Paşa’da Lale Lokantası’nda iş buldum. Kendime bir kömürlüğü kalacak yer yaptım. İyi para kazanıyordum. Bir külot, çorap, ikinci el ayakkabı ve kot pantolon aldım. Kömürlüğe bir de yatak aldım bir süre sonra. Artık köşeyi dönmüştüm. Biraz daha para kazanınca ranza yaptım kendime.” 15 yaşında Ankara dar gelmişti ve İstanbul’a doğru yola koyuldu… 15 – 20 yaş arası lokantalarda çalıştı ve bu arada akşamları ingilizce kursuna gitti. 20 yaşında İngiltere’ye gitmeye karar verdi ve dediğini yaparak yanında 100 lirasıyla Londra’ya gitti. Bir dönercide iş buldu. Sonra kendini geliştirdi, işi tamamıyla öğrendi, bir yer işletmenin tüm ayrıntılarını kavradı ve Sofra'yı kurdu. Biography of Chef Huseyin Ozer, his Journey from Istanbul to London bakabilirsiniz. Hüseyin Ã�zer on Vimeo |
Cevap: Bir Aşçının Büyük Azmi yabancı bir kanalda dünyanın en zenginleri diye bir program var...arada izlerim... insanların nasıl ve ne şartlarda bu kadar zengin olduklarını konu ediyor... hüseyin özer'in anlatıldığı bölümü'de tesadüfen izlemiştim...ve izlerken çok duygulanmıştım... gerçekten büyük bir azim ve başarı örneği:)) harika paylaşım için teşekkürler belgincim...actionsmile |
Cevap: Bir Aşçının Büyük Azmi diyor ya köşeyi dönmütüm artık, kendime bir ranza yaptırdım.. sahip olduklarımıza ne kadar şükretsek azdır diye geldi aklıma... |
Cevap: Bir Aşçının Büyük Azmi ne kadar zor bi hayatın üstesinden gelmiş çok güzel teşekkürler |
Cevap: Bir Aşçının Büyük Azmi Ben bu videoyu 1 haftadır her gün izliyorum :) Genelde günün yorgunluğu ardından 'e bugün ne yaptın bakalım' diye kendime sorduktan sonra. Hüseyin Özer iyi bir öğretmen, en azından benim için. Sevgiler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:49 AM. |