![]() |
Ynt: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir Adam bir cep telefonu saticisi ama bir hayali var. Opera soylemek... Sahneye cikip bir opera soyleyecegini soyledigi zaman, Jüridekilerin yuz ifadelerine dikkatle bakin lutfen... Kıyafetine, bozuk dişlerine ve tipine bakarak Jüri oldukca onyargili... Adam insanlarin ona söylediğini degil, tutkusunu dinliyor Roportajda en önemli sorununun kendine güven olduğunu söylüyor ancak sarki soylerken bunu yeniyor. http://www.youtube.com/watch?v=DelJrP3P7tA |
HAYATTA HERŞEY MÜMKÜNDÜR Bn.Helen Keller, kor ve sagir olmasina ragmen unlu bir yazar ve cok iyi bir konusmaciydi. Aci dolu ve izdirap icinde bir hayat yasamasina ragmen o, okudugu Redcliffe kolejini en iyi dereceyle bitirdi. Hatta ABD''nin en unlu universitelerinde konusmalar yapiyordu. Yine Harvard Universitesi'' nde yaptigi bir konusmasinda kendini dinleyen genc topluluguna soyle seslendi: "Siz gencler benden cok daha talihli insanlarsiniz. Zira bendeki bir eksiklik hic birinizde yok." Herkes cok duygulanmisti. Cunku o kor ve sagirdi ve koca konferans salonunda ondan baska kor ve sagir olan yoktu. Bu durum acima duygusunu da olusturmustu dinleyicilerde. Ama Keller konusmasina soyle devam etti: " Cunku benim dislerim takma." Salondaki herkes Kellerin bu sozlerini cilginlar gibi alkisladilar. O hayati boyunca asla kor oldugunu, sagir oldugunu dusunmedi. Bu durumun hayatini olumsuz etkilemesine izin vermedi. Onun bir amaci vardi; unlu bir yazar olmak ve insanlara yol gostermek. Sizce kor ve sagir oldugunu surekli dusunup, bir odada hayatini gecirseydi amacina ulasabilir miydi? O yapmasi gerekeni yapti, sizde yapmaniz gerekeni yapin... Boyle bir şey olamaz diyenlere cevap: Hayatta, her sey mumkundur yeter ki azimli olalim... Iste size su anda yasayan bir ornegi... Lutfen biraz zaman ayiriniz ve izleyiniz... (Sinirlari yaratan asil seyin "KENDIMIZ" oldugunu gosteren harika bir video ..) http://www.youtube.com/watch?v=iDsLMsnkiJs |
Ynt: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir vidyolara bir daha baktim, ve kendimi dusundum heryerim saglam ama yuruyus bile yapmiyorum sabahlari kalkmak istioyorum kalkmiyorum vaktimin cogunu uykuya veriyorum calismiyorsam. bana ayip kendimi burdan kiniyorum gercekten. |
Ynt: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir Videoları izlerken çok etkilendim. Yaşamda buna benzer nice örnekler var aslında. Her biri bize "bizi biz yapan şey" in aslında; elimiz, bacağımız, kıyafetimiz, göz rengimiz, uzun boyumuz, gür saçlarımız, güzel sesimiz değil dedirtiyor... Bizi biz yapan yüreğimiz ve aklımız... Bizi biz yapan yüreğimizin ve aklımızın gücüyle her şeyi başarabileceğimizi bilmek. Ve hareket geçmek... |
Ynt: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir Offfffff varya sevincli tüylerim dikenlendi her birinde, böyle güzlllikleri bizlerle paylaştığınız için top yekün teşekkürler alk78 |
Ynt: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir Gözlerim dolmuştu bu video yu ilk izlediğimde tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim |
Cevap: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir BASARI BIR TERCIH MESELESIDIR.. MUHTESEM.. |
Cevap: İnsanoğlu istediğinde herşeyi başarabilir BASARI BIR TERCIH MESELESIDIR.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:20 AM. |