Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Doğum Günü ve Diğer Kutlamalarımız (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dogum-gunu-ve-diger-kutlamalarimiz/)
-   -   kandiliniz mübarek olsun (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dogum-gunu-ve-diger-kutlamalarimiz/372751-kandiliniz-mubarek-olsun.html)

suzzy 05-08-2009 10:22 AM

kandiliniz mübarek olsun
 

umutlar serpilsin yüreğinize, umutlar dolsun günlerinize, hayalleriniz gerçekleri bulsun, bütün dualarınız kabul, kandiliniz mubarek olsun.


http://www.ozgunresimler.com/data/media/235/kandil.gif

suzzy 05-08-2009 11:03 AM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
bu gece beraat kandili..

http://img211.imageshack.us/img211/2...aliznetug3.gif

İslam âlemi bu akşam Ramazan'ı müjdeleyen Berat Kandili'ni kutlayacak
Bu gece Beraat kandili Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "Kandil geceleri, Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar" dedi.

Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Bardakoğlu, "kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen, ayrıca mübarek ramazan ayının da bir müjdecisi olan Berat Gecesi’nin, inananlara, kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla
suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlattığını" ifade etti.

Kandil olarak adlandırılan bu gecelerin, insanlara, hızlı bir şekilde geçen hayatta durup düşünme, öze dönme ve günahlarla kirlenen gönül dünyasını temizleme fırsatı sunduğunu vurgulayan Bardakoğlu, mesajında şunları kaydetti: "Bu geceler, Rabbimize, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi sorgulayıp hata ve günahlarımızdan tövbe ederek uzaklaşma imkanı sağlar.

Berat gecesini değerlendirme imkanını bulan herkes, Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki ’De ki ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım, Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder.

Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir’ müjdesinin farkına vararak, ümitlerini canlı tutmalı, bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir."

"BU GECE YÜCE RABBİMİZE YAKARMA ZAMANIDIR"-
Mübarek gün ve gecelerin Kur’an’la buluşma, Hz. Peygamber’in eskimez öğütlerine kulak verme ve O’nun sünneti ile hayat bulma fırsatı olduğunu kaydeden Bardakoğlu, mesajında şunları ifade etti:"Bu gece, Kur’an’ın bizlere öğrettiği ’Rabbimiz, biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz’ gibi dualarla ve Peygamberimizin bu gece bolca yaptığı ’Allah’ım azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim’ duasıyla Yüce Rabbimiz’e yakarma zamanıdır.

alıntıdır...


Belgin ∞ 05-08-2009 11:12 AM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
http://www.resimclub.com/data/media/168/berat2.jpg

gnm77 05-08-2009 11:17 AM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
http://www.internethaber.com/images/news/98799.jpg
Berat Kandili'nde ne yapmalı?
05 Ağustos 2009 Çarşamba
İslam âlemi bu akşam Ramazan'ı müjdeleyen Berat Kandili'ni idrak edecek. Peki bu geceyi nasıl geçirmeli?


Bir yıllık iyiliğin, kötülüğün Allah katında bilançoya geçtiğine inanılan gecede Müslümanlar af ve mağfiret yollarını arayacak.
Berat Gecesinin beş ayrı özelliği vardır1. Bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması.
2. Bu gecede yapılacak ibadetlerin diğer vakitlere nispetle kat kat sevaplı olması.
3. İlâhi rahmetin bütün âlemi kuşatması.
4. Allah'ın af ve bağışlamasının coşması.
5. Peygamberimize tam bir şefaat yetkisinin verilmiş olması.
Hz. Muhammed'in geceyle ilgili hadisi “Şaban ayının yarısı (Beraat gecesi) olduğunda, gecesinde kalkın ibadet edin, gündüzünde de oruç tutun! Muhakkak ki yüce Allah, o günde dünya semasına iner ve imsak vaktine kadar şöyle der: "Affedilmeyi dileyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Şifa dileyen yok mu, şifa vereyim. Şunu isteyen yok mu vereyim…” (İbn Mâce)


Peygamberimiz ne dedi?
Peygamber Efendimiz bir hadis-i şeriflerinde Berat Gecesinin feyiz ve bereketini çeşitli şekillerde nazara vermektedir. Bu konuda Resul-i Ekrem (s.a.v) şöyle buyurmuştur:
İlahi rahmet coşmuştur

Çünkü o gece İlâhi rahmet coşmuştur. Berat Gecesi beşer mukadderatının programı çizilirken insanlara verilen eşsiz bir fırsattır. Bu fırsatı değerlendirip günahlarını affettirebilen, gönlünden geçirdiklerini bütün samimiyetiyle Cenab-ı Hakka iletip isteklerini Ondan talep eden ve belalardan Ona sığınan bir insan ne kadar bahtiyardır. Buna karşılık, her tarafı kuşatan rahmet tecellisinden istifade edemeyen bir insan ne kadar bedbahttır.
ALINTIDIR

sanemce 05-08-2009 11:17 AM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
http://img2.blogcu.com/images/d/e/r/...rlar/berat.jpg

Böylesi özel bir gece de hepimizin beraatini alanlardan olmamızı diliyorum.

Dualarımız kabul, kandilimiz mübarek olsun..

cent 05-08-2009 11:25 AM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.



SEVGİYLE KALDIK

Işıldayan Safir 05-08-2009 02:24 PM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
herkese hayırlı kandiller arkadaşlar

zivzy 05-08-2009 02:36 PM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
Beraat kandiliniz mübarek olsun.. Böyle geceler her zaman gelmiyor. Cenab-ı Allah bu geceyi hakkıyla değerlendirebilmeyi nasip etsin. Dualarınızla..

Nefti_ 05-08-2009 04:02 PM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

Bende bu mübarek günde üye oldum bu siteye vardır bir hikmeti..:))

yasal06 05-08-2009 04:09 PM

Cevap: kandiliniz mübarek olsun
 
hepimize hayırlı kandiller, dualarda birbirimizi unutmayalım:)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.