![]() |
Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? Küresel ısınmanın temel nedenlerinden biri “karbondioksit ve metan gazları” nam-ı diğer “sera gazları”... Aslında bilim adamlarına göre bu gazlar faydalı... Atmosferde Güneş’ten gelen ısıyı tutuyor ve bizlere yaşanılabilir bir ortam yaratıyorlar. Onlar olmasaydı, Güneş’ten gelen ısı Dünya’dan geri döner ve uzayın derinliklerinde kaybolurdu. Dolayısıyla sera etkisi denilen bu olgu, Dünya’nın sıcak kalmasını sağlıyor ve hayatı mümkün kılıyor. Fakat insanoğlu ulaşım, eletrik tüketimi, sanayi gibi faktörlerle atmosfere fazla karbondioksit bırakınca işler karışıyor. Atmosferde ısıyı tutan karbondioksit arttıkça Dünya ısınıyor, iklimler değişiyor, buzullar eriyor... Herbirimiz evde, arabada, işyerinde yaptıklarımızla atmosfere bırakılan karbondioksite yenilerini ekliyor, küresel ısınmayı hızlandırıyoruz. Peki ne kadar hızlandırıyoruz? Küresel ısınmaya olan etkinizi gösteren bu test size bu sorunun cevabını verecek. Dünya’ya bıraktığınız karbon ayak izini görmek istiyorsanız çözün. http://yesil.ntvmsnbc.com/CevreTesti/Test.aspx yesil.ntvmsnbc |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? 71 ağaç dikmeliymişim ben... dusun bende kendimi doğa sever olarak nitelendirirken... dunk56 smiliyface |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? 30 ağaçla yırttık ama ben amerikan aileleri gibi yaşıyormuşum.. ooo67 vay beeeeeeeeeee bana bak amerikan haaaaa ooo67 |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? GERÇEK BİR ÇEVRE DOSTUSUNUZEndüstrileşmiş ülkelerde kişi başına düşen yıllık karbon tüketimi oranı 11 ton. Dünya ortalaması ise 4 ton. Bu pencereden bakıldığında siz iyi bir çevre dostusunuz ama size bir iyi, bir de kötü haberimiz var. Evet siz endüstrileşmiş ülkelere göre ortalamanın altında kalıyorsunuz ve yaptıklarınızla pek çok dünya vatandaşına göre örnek bir insan olduğunuzu kanıtlıyorsunuz ama aslında küresel ısınmanın ortadan kalkması için herbirimizin 2 tondan daha fazla karbon üretmemesi gerekiyor. Biraz daha gayret ederseniz bu rakama ulaşabileceğinize şüphe yok. GÜNAHINIZI KAÇ AĞAÇ KURTARIR?Küresel ısınmaya olan etkimizi azaltmanın bir yolu da ağaç dikmek. Ağaçlar atmosfere bıraktığımız karbondioksiti ürettikleri oksijenle dengeliyor. Ve ne kadar çok ağaç dikilirse, küresel ısınmanın etkileri azalıyor. Peki siz ne kadar ağaç dikeceksiniz? Testi çözdünüz, sonucu biliyorsunuz. Bu durumda yaklaşık 26 ağaç dikmeniz gerekiyor. bu kadarla yırttım içkim yok sigaram yok çayım yok kendi evim yok arabam yok karım ve çocuklarımda yok paramda yok smil56 http://burkinafasafiso.com/wp-conten...r_yok_olus.jpg yakında bende yok olacagım smil56 |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? Sonucunu gorunce sok oldum diyebilirim.. cok dikkat ettigim halde ben 90 agac dikmem gerekiyor..dikkat etmesem nasil olurdu artik orasini dusunmek bile istemiyorum... ben yarin agac dikmeye baslamaliyim... |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? bu ağaç dikme olayı çok öncelikli bir konu, biz kadınlar elele derneği olarak hemen yarın duruma el atmamız gerek, çevre dostu çıktım ama yetmez, yarından itibaren gerekli yerlere müracat edip ağaç dikme kampanyası başlatacağım, fideleri en ucuz fiyatta alıp gerekirse tüm çerkezköyü gezip fide satıp bir kadın ormanı oluşturabiliriz, hatta işi ileri düzeyde düşünüp, meyve ağaçları fidanları satacağız, heryıl bir meyve ormanı yapabiliriz, bu yıl vişne fidanları satmaya başlayacağım, ki en kısa sürede vişneleri toplayıp kadınlarımız vişne reçeli yapıp bunları ihraç edeceğiz, gene uçtum yaaa, uçucam işte, vayyy şu gözümün önünde beliren hayal penceresinden gördüklerimi bir görsenizz, hadi kadınlar elele yürü nurhan kim tutar seniii nurhanza devam ediyorrr........... mlk34 k8908 uy897 sapkal89 hpm2 |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? teşekkürler melodis cim.. harika bir test.. ark5 39 ağaç dikmem gerekiyormuş.. sevincli neyse ki çoook daha fazlasını şimdiye kadar dikmiş bulunuyorum.. içimi biraz olsun rahatlattım.. tender45 ağaç dikmemiz gerçekten çok önemli.. super bu konuda hepimiz üzerimize düşeni mutlaka yapmalıyız.. sevgiler.. http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...%9Fa%C3%A7.jpg |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? benimde 41 tne dikmem gerekiyormuş oyasa bazı sorulara zorunlu yanıt verim ama olsun .Ağaç dikmek güzel ama önemli olan olanada sahip çıkmak .Ormanlarımız yandıkça içimiz yanıyor daha duyarlı bir toplum olmak zorundayız. smiliyface |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? bana da amerikan aileleri gibi yaşıyorsun dedi yalançıııııı 44 37 ağaç dikmem gerekiyormuş sevincli |
Ynt: Günahlarımızı Kaç Ağaç Temizler.....? benim de 43 ağaç dikmem gerekiyormuş... ben bugüne kadar 3 tanesini diktim.. kaldı 40 taneee... bisiklet |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:19 PM. |