Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Doğal Taşlar ve Doğal Güçleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dogal-taslar-ve-dogal-gucleri/)
-   -   Mozanit Taşı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dogal-taslar-ve-dogal-gucleri/616022-mozanit-tasi.html)

vittoria è nostra 28-10-2010 01:42 AM

Mozanit Taşı
 
http://www.sifalitaslar.com/resimler/mozanit-tasi-1.jpg

Mozanit Nedir?
Mozanit silikon karbid olarak bilinen sınırlı miktarda ve küçük parçacıklar halinde bulunan dünyada doğal olarak oluşan bir mineraldir.

Bilinen tüm değerli taşlardan; pırlanta, safir, yakut ve zümrütten daha parlak ve ışıltılıdır ve pırlantadan sonra en dayanıklı ikinci taş olarak kabul ediliyor.

http://www.sifalitaslar.com/resimler/mozanit-tasi-2.jpg

Dünyaya düşen ışık
1893′te Nobel ödüllü Fransız bilim adamı Dr. Henri Moissan, parlak, elmasa benzer bu doğal madeni bir krater yatağında keşfettiğinde uzaydan gelmiş elmas bulduğunu zannediyordu. Bu maden tipik bir elmastan 2,5 kat daha fazla ateşe, pırlantadan daha fazla parlaklığa ve daha fazla yüzeyden ışık yansıtmasına sahip olduğundan o günlerde bu madenin bir çeşit elmas olduğu düşünüldü. 1920′lerde bilimsel araştırmalar sonucunda Dr. Moissan’ın bulduğu bu maddenin aslında uzaydan gelen pırlantalar olmadığı, ancak aynı soydan gelen farklı bir mineral olduğu ortaya çıktı ve Dr. Henri Moissan’ın anısına Moissanite (Mozanit) olarak adlandırıldı.

Mozanitin farkı
Tüm mücevherleri geride bırakan parlaklığının yanında olağanüstü dayanıklılığıyla da dikkat çeken Mozanit, diğer değerli taşlara kıyasla uygun fiyatıyla çok akıllıca bir seçim. Pırlanta alacağınız rakama daha büyük bir taş alarak bu muhteşem mücevheri pırlanta yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Çıplak gözle pırlantadan ayırt etmesi imkansız olan Mozanit’in tartışılmaz kalite değeri vardır, aynı zamanda ömür boyu süren muhteşem bir parlaklık ve dayanıklılığa sahiptir.

Mozanit’i “parıltılı” yapan nedir? Mozanit’e olağanüstü parlaklığını veren özellik nedir?
Işığı kırma indeksi (RI) değerli bir taşın parlaklık potansiyelini etkileyen en önemli optik özelliktir.

RI değeri 2.65 – 2.69 arasında değişen Mozanit pırlanta (RI 2.42) ve yakut (RI 1.77) ve safir (RI 1.77) gibi diğer değerli taşlardan daha parlaktır.
[B]
http://www.sifalitaslar.com/resimler/mozanit-tasi-3.jpg

Mozanit çizilmeye karşı dayanıklımıdır?

Mozanit dayanıklı ve serttir. Çizilmeye ve aşınmaya karşı kesinlikle dirençlidir. Pırlanta mücevherlerde kullanılan en sert taştır ama Mozanit pırlantadan sonra, 9.25 sertlikle diğer bütün değerli taşlardan -bunların içinde yakut ve safirde bulunuyor- daha serttir.

umutluemre 07-03-2020 12:48 PM

Cevap: Mozanit Taşı
 
Mozanit, 1893 yılında bir fransız bilim adamı tarafından Amerikanın Arizona eyaletinde 50.000 yıl önce dünyaya düşen bir meteor kraterinde bulundu ve sadece orada bulunmaktadır


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:24 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.