![]() |
Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri YAĞLAR Zararlı olanlar Ayçiçeği, kokonat, mısır, pamuk tohumu ve susam yağları. Nötr olanlar Badem yağı, balık yağı, buğday özü yağı, kastor yağı, frenk üzümü tohumu yağı, keten tohumu yağı, yer fıstığı yağı, soya yağı. Faydalı olanlar Ceviz yağı ve zeytinyağı. BAHARATLAR VE SOSLAR Zararlı olanlar Anason, beyaz-kara toz biber, balsamik sirke, elma sirkesi, jelâtin, ketçap, sirke ve buğdaylı hardal, mısır nişastası, turşu. Nötr olanlar Acı biber, adaçayı, çemen otu, çikolata, defne yaprağı, deniz tuzu, fesleğen otu, Hindistan cevizi, meyankökü, kuru hardal, Korıander, karanfil tohumu, maya, mayonez, sirkesiz özü buğdaylı hardal, buğdaysız ve sirkesiz hardal, nane, rosmari, safran, soy sosu, su yosunları, tarçın, vanilya, zerdeçal. Faydalı olanlar Köri, kekik, maydanoz. TATLILANDIRICILAR Zararlı olanlar Arpa molası, aspartam, badem esansı, mısır şurubu, sukanat. Nötr olanlar Bal, maple şurubu, pirinç şurubu, beyaz ve siyah şeker. Faydalı olanlar Pirinç molası. İÇECEKLER Zararlı olanlar Kahve, alkollü ve damıtılmış içkiler, kokakola, siyah çay. Nötr olanlar Bira, soda, gazlı su ve içecekler, beyaz ve kırmızı şarap. Faydalı olanlar Yeşil çay ve benzerleri |
Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri O tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, O kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır. PROTEİNLİ GIDALAR Et Grubu Zararlı olabilecek olanlar Domuz eti ve mamulleri; kuş etlerinden bıldırcın. Nötr (ne bariz olarak zararlı ne de faydalı) olanlar Tavuk, hindi, ördek/kaz, fezan, tavşan, keçi ve at etleri. Faydalı olanlar Dana, sığır, manda, koyun, kuzu ve organ etlerinden kalp ve karaciğer. Balıklar ve diğer deniz mahsulleri Zararlı olabilecek olanlar Kalamar, mürekkep balığı v.b. Nötr olanlar Hamsi tuzlama, hamsi, sardalye, uskumru, somon, sazan balığı, ringa balığı, turna tipi tatlı su balıkları, ton balığı, balık yumurtası (havyar), karides, yengeç, midye, istridye, ıstakoz. Faydalı olanlar Deniz ve tatlı su levreği, dil balığı, pisi balığı, morina balığı, kalkan, mersin balığı, kılıç balığı ve tatlı su alabalığı. Süt ürünleri Zararlı olabilecek olanlar Genellikle bütün peynirler, bütün sütler, sütlü dondurma, kefir ve yoğurt. Nötr olanlar Tereyağı, lor tipi ev ve köy peynirleri, koyun ve keçi sütünden yapılmış beyaz peynir (feta tipi), mozarella. Faydalı olanlar Belirtilmemiş. Yumurta Ördek ve bıldırcın hariç bütün diğer yumurtalar nötr olarak sınıflandırılmışlardır,. Yani, ne zararlı ve ne de özellikle faydalı etkileri belirlenememiştir. Bakliyat grubu Zararlı olabilecek olanlar Her tip mercimek. Nötr olanlar Hemen hemen bütün kuru fasuüyeler, soya fasülyesı ve mamulleri, bakla, nohut ve yeşil fasulye. Faydalı olanlar Bezelye, küçük çin fasülyesı (Adzuki/mungbean), özellikle bunların filizleri. Kuru yemişler- fındıkgiller Zararlı olabilecek olanlar Yer fıstığı, Şam fıstığı, kestane, Brezilya bademi ve fıstığı, ayçiçeği tohumu, haşhaş tohumu ve bunların mamulleri. Nötr olanlar Badem, fındık, çam fıstığı, susam, kestane ve bunların mamulleri. Faydalı olanlar Kabak çekirdeği, keten tohumu ve ceviz. |
Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri KARBONHIDRATLI GIDALAR Tahıllar Zararlı olabilecek olanlar Arpa, mısır ve mamulleri; glütenli tahıllar (buğday gibi) ve mamulleri, buğday kepeği, buğday özü, irmik. Nötr olanlar Kamut, akdarı, quiona, yulaf, çavdar ve soya gibi glutensiz tahıl unları ve bunların mamulleri; pirinç ve mamulleri; Faydalı olanlar Belirtilmemiş. Sebzeler ve sebze suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Zararlı olanlar Karnıbahar, salatalık (hıyar), patates (beyaz ve sarı), pırasa, ravent, şitake mantarı, siyah zeytin, yeşil hardal, yonca filizleri. Nötr olanlar Acı biber ve diğer biberler, kuşkonmaz, bambu filizleri, bayır turpu, bezelye, Brüksel lahanası, çöreotu, deniz kestanesi, domates, havuç, kabak, kereviz, kırmızı marul, lahana, mantar, pancar, patlıcan, sarmısak, şalgam, turp kökü ve yaprakları, yeşil zeytin. Faydalı olanlar Bal kabağı, bamya, brokoli, deniz yosunu/alge, enginar, pancar yaprakları, havuç suyu, hindiba, ıspanak ve benzerleri, kara hindiba kökü, kırmızı biber, kıvırcık salata/lahana, Marul, soğan, tatlı patates (yer elması), zencefil kökü. Meyvalar ve meyva suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı) Zararlı olabilecek olanlar Avokado, kantalup tipi kavun, kivi, kokonat ve mamulleri, portakal ve mandalina. Nötr olanlar Ananas, armut, ayva, böğürtlen ve benzerleri, çilek, dut, elma, greyfut, incir, karpuz, kavun, kaysı, kızılcık, kivi, kuru üzüm, kuşüzümü, limon, lime (misket limonu), mango, mandalina, mirtil, nar, nektar, papaya, şeftali, trabzon hurması. Faydalı olanlar Ananas suyu, muz, erik (tazesi ve kurusu), kiraz ve vişne, incir, mango. YAĞLAR Zararlı olanlar Ayçiçeği, buğdayözü, mısır, kastor, kokonat, pamuk, soya, yerfıstığı yağları. Nötr olanlar Ceviz, susam ve balık yağları. Faydalı olanlar Keten tohumu yağı ve zeytin yağı |
Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri BAHARATLAR VE SOSLAR Zararlı olanlar Arap sakızı, mısır nişastası, hindistan cevizi, kara ve beyaz biber, ketçap, buğday ve sirkeli hardal. Nötr olanlar Acı biber, adaçayı, anason, biberiye, bira mayası, deniz tuzu, elma sirkesi, fesleğen, çemenotu, çukalata, defne yaprağı, kardamom (hardal ailesinden bir bitki), karışık baharat, karanfil, kekik, kimyon, kişniş otu, kuru hardal, mayanoz (buğdaysız ve sirkesiz), meyan kökü hulasası, nane, safran soya sosu, tarçın, tartar kreması, turşu, vanilya, zerdeçal. Faydalı olanlar Curry, maydanoz. TATLILANDIRICILAR Zararlı olanlar Apartam, mısır şurubu, früktoz. Nötr olanlar Arpa maltı, badem özü, bal, Akçaağaç şurubu özü, molas-şeker pekmezi, pirinç şurubu ve şeker. Faydalı olanlar Belirtilmemiş. İÇECEKLER Zararlı olanlar Bira, damıtılmış ve yüksek alkollü içkiler, kahve ve çay, soda ve sodalı içecekler. Nötr olanlar Beyaz ve kırmızı şarap. Faydalı olanlar Su, alkaselser ve bikarbonatlı sular, yeşil çay. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:02 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.