Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diyetler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diyetler/)
-   -   Kan grupları ve beslenme ilişkileri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diyetler/7116-kan-gruplari-ve-beslenme-iliskileri.html)

GMA 17-05-2008 01:54 PM

Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri
 
YAĞLAR

Zararlı olanlar

Ayçiçeği, kokonat, mısır, pamuk tohumu ve susam yağları.

Nötr olanlar

Badem yağı, balık yağı, buğday özü yağı, kastor yağı, frenk üzümü tohumu yağı, keten tohumu yağı, yer fıstığı yağı, soya yağı.

Faydalı olanlar

Ceviz yağı ve zeytinyağı.

BAHARATLAR VE SOSLAR

Zararlı olanlar

Anason, beyaz-kara toz biber, balsamik sirke, elma sirkesi, jelâtin, ketçap, sirke ve buğdaylı hardal, mısır nişastası, turşu.

Nötr olanlar

Acı biber, adaçayı, çemen otu, çikolata, defne yaprağı, deniz tuzu, fesleğen otu, Hindistan cevizi, meyankökü, kuru hardal, Korıander, karanfil tohumu, maya, mayonez, sirkesiz özü buğdaylı hardal, buğdaysız ve sirkesiz hardal, nane, rosmari, safran, soy sosu, su yosunları, tarçın, vanilya, zerdeçal.

Faydalı olanlar

Köri, kekik, maydanoz.

TATLILANDIRICILAR

Zararlı olanlar

Arpa molası, aspartam, badem esansı, mısır şurubu, sukanat.

Nötr olanlar

Bal, maple şurubu, pirinç şurubu, beyaz ve siyah şeker.

Faydalı olanlar

Pirinç molası.

İÇECEKLER

Zararlı olanlar

Kahve, alkollü ve damıtılmış içkiler, kokakola, siyah çay.

Nötr olanlar

Bira, soda, gazlı su ve içecekler, beyaz ve kırmızı şarap.

Faydalı olanlar

Yeşil çay ve benzerleri

GMA 17-05-2008 01:54 PM

Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri
 
O tipi kan grubunda olan kişilerin beslenmelerinde göz önünde tutmaları önerilen hususlar

Bu bilgilerle, bu konuda yapılan ve devamlı olarak gözlenerek geliştirilmesi beklenen araştırmalara göre, O kan grubunda olan kişilerin aşağıda belirtilen ve üç grup altında toplanan gıda maddelerinin muhtemel iyi veya kötü olabilecek etkilerini bilmeleri ve ona göre bilinçli olarak kendilerine en uygun gıdaları uygun olmayanlardan ayırmalarında yardımcı olunmaya çalışılmaktadır. Uygulamadan alınacak sonuçlar ve onların güvenirliği tamamen kişinin bilinç ve sorumluluğuna bağlı olacaktır.

PROTEİNLİ GIDALAR

Et Grubu

Zararlı olabilecek olanlar

Domuz eti ve mamulleri; kuş etlerinden bıldırcın.

Nötr (ne bariz olarak zararlı ne de faydalı) olanlar

Tavuk, hindi, ördek/kaz, fezan, tavşan, keçi ve at etleri.

Faydalı olanlar

Dana, sığır, manda, koyun, kuzu ve organ etlerinden kalp ve karaciğer.

Balıklar ve diğer deniz mahsulleri

Zararlı olabilecek olanlar

Kalamar, mürekkep balığı v.b.

Nötr olanlar

Hamsi tuzlama, hamsi, sardalye, uskumru, somon, sazan balığı, ringa balığı, turna tipi tatlı su

balıkları, ton balığı, balık yumurtası (havyar), karides, yengeç, midye, istridye, ıstakoz.

Faydalı olanlar

Deniz ve tatlı su levreği, dil balığı, pisi balığı, morina balığı, kalkan, mersin

balığı, kılıç balığı ve tatlı su alabalığı.

Süt ürünleri

Zararlı olabilecek olanlar

Genellikle bütün peynirler, bütün sütler, sütlü dondurma, kefir ve yoğurt.

Nötr olanlar

Tereyağı, lor tipi ev ve köy peynirleri, koyun ve keçi sütünden yapılmış beyaz peynir (feta tipi), mozarella.

Faydalı olanlar

Belirtilmemiş.

Yumurta

Ördek ve bıldırcın hariç bütün diğer yumurtalar nötr olarak sınıflandırılmışlardır,. Yani, ne zararlı ve ne de özellikle faydalı etkileri belirlenememiştir.

Bakliyat grubu

Zararlı olabilecek olanlar

Her tip mercimek.

Nötr olanlar

Hemen hemen bütün kuru fasuüyeler, soya fasülyesı ve mamulleri, bakla, nohut ve yeşil fasulye.

Faydalı olanlar

Bezelye, küçük çin fasülyesı (Adzuki/mungbean), özellikle bunların filizleri.

Kuru yemişler- fındıkgiller

Zararlı olabilecek olanlar

Yer fıstığı, Şam fıstığı, kestane, Brezilya bademi ve fıstığı, ayçiçeği tohumu, haşhaş tohumu ve bunların mamulleri.

Nötr olanlar

Badem, fındık, çam fıstığı, susam, kestane ve bunların mamulleri.

Faydalı olanlar

Kabak çekirdeği, keten tohumu ve ceviz.

GMA 17-05-2008 01:54 PM

Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri
 
KARBONHIDRATLI GIDALAR

Tahıllar

Zararlı olabilecek olanlar

Arpa, mısır ve mamulleri; glütenli tahıllar (buğday gibi) ve mamulleri, buğday kepeği, buğday özü, irmik.

Nötr olanlar

Kamut, akdarı, quiona, yulaf, çavdar ve soya gibi glutensiz tahıl unları ve bunların

mamulleri; pirinç ve mamulleri;

Faydalı olanlar

Belirtilmemiş.

Sebzeler ve sebze suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı)

Zararlı olanlar

Karnıbahar, salatalık (hıyar), patates (beyaz ve sarı), pırasa, ravent, şitake

mantarı, siyah zeytin, yeşil hardal, yonca filizleri.

Nötr olanlar

Acı biber ve diğer biberler, kuşkonmaz, bambu filizleri, bayır turpu, bezelye, Brüksel lahanası, çöreotu, deniz kestanesi, domates, havuç, kabak, kereviz, kırmızı marul, lahana, mantar, pancar, patlıcan, sarmısak, şalgam, turp kökü ve yaprakları, yeşil zeytin.

Faydalı olanlar

Bal kabağı, bamya, brokoli, deniz yosunu/alge, enginar, pancar yaprakları, havuç suyu,

hindiba, ıspanak ve benzerleri, kara hindiba kökü, kırmızı biber, kıvırcık salata/lahana,

Marul, soğan, tatlı patates (yer elması), zencefil kökü.

Meyvalar ve meyva suları (başlıca vitamin ve mineral kaynağı)

Zararlı olabilecek olanlar

Avokado, kantalup tipi kavun, kivi, kokonat ve mamulleri, portakal ve mandalina.

Nötr olanlar

Ananas, armut, ayva, böğürtlen ve benzerleri, çilek, dut, elma, greyfut, incir, karpuz,

kavun, kaysı, kızılcık, kivi, kuru üzüm, kuşüzümü, limon, lime (misket limonu), mango,

mandalina, mirtil, nar, nektar, papaya, şeftali, trabzon hurması.

Faydalı olanlar

Ananas suyu, muz, erik (tazesi ve kurusu), kiraz ve vişne, incir, mango.

YAĞLAR

Zararlı olanlar

Ayçiçeği, buğdayözü, mısır, kastor, kokonat, pamuk, soya, yerfıstığı yağları.

Nötr olanlar

Ceviz, susam ve balık yağları.

Faydalı olanlar

Keten tohumu yağı ve zeytin yağı

GMA 17-05-2008 01:55 PM

Ynt: Kan grupları ve beslenme ilişkileri
 
BAHARATLAR VE SOSLAR

Zararlı olanlar

Arap sakızı, mısır nişastası, hindistan cevizi, kara ve beyaz biber, ketçap, buğday ve

sirkeli hardal.

Nötr olanlar

Acı biber, adaçayı, anason, biberiye, bira mayası, deniz tuzu, elma sirkesi, fesleğen, çemenotu, çukalata, defne yaprağı, kardamom (hardal ailesinden bir

bitki), karışık baharat, karanfil, kekik, kimyon, kişniş otu, kuru hardal, mayanoz (buğdaysız ve sirkesiz), meyan kökü hulasası, nane, safran soya sosu,

tarçın, tartar kreması, turşu, vanilya, zerdeçal.

Faydalı olanlar

Curry, maydanoz.

TATLILANDIRICILAR

Zararlı olanlar

Apartam, mısır şurubu, früktoz.

Nötr olanlar

Arpa maltı, badem özü, bal, Akçaağaç şurubu özü, molas-şeker pekmezi, pirinç

şurubu ve şeker.

Faydalı olanlar

Belirtilmemiş.

İÇECEKLER

Zararlı olanlar

Bira, damıtılmış ve yüksek alkollü içkiler, kahve ve çay, soda ve sodalı içecekler.

Nötr olanlar

Beyaz ve kırmızı şarap.

Faydalı olanlar

Su, alkaselser ve bikarbonatlı sular, yeşil çay.



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.