Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diyetler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diyetler/)
-   -   Hep mi kilo vereceğiz. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diyetler/310645-hep-mi-kilo-verecegiz.html)

ChosenOne 13-04-2009 05:24 PM

Hep mi kilo vereceğiz.
 
Sadece aşırı kilo mudur problem? Zayıflık ta bir problem değil midir? Kilo alamayanlar ve kilo almak isteyenlere bir tavsiyeniz yok mudur.

yasal06 13-04-2009 05:53 PM

Cevap: Hep mi kilo vereceğiz.
 
benim kilo alma konusunda verebileceği bir tavsiyem yok fakat söylemek istediğim birşey var. kilo alma ya da verme dediğimizde insanları ve kilo olayını ikiye ayırmış oluyoruz. bence biz buna sağlıklı ölçü diyelim. insan bedenini tanır ve sağlıklı olup olmadığını farkeder. eğer şu andaki kilonuzdan memnun değilseniz bedeninizde bir uyumsuzluk hissediyorsunuz demektir. bunu genel olarak anlatıyorum lütfen kişisel almayın:)

beden bize rahatsız olduğu durumlarda sinyaller gönderir, değiştirmen ya da düzeltmen gereken birşeyler var der. burada yapmamız gereken bedeni dinlemektir. hatta tek tek iç organlarınızla dahi konuşabilirsiniz. bana bunu redflowers öğretmişti ve ben o günden beri mide rahatsızlığı yaşadığımda midemle konuşuyorum ve hoopono yu uyguluyorum, çok iyi geliyor.

bir de şu vardır eğer bir yiyeceği yerken tam farkındalıkla yerseniz yani tamamiyle o yiyeceğe odaklanır ve onun lezzetini farkındalık hlindeyken alırsanız yiyecek size kesinlikle sağlık olarak geri dönecektir..

herkesin sağlıklı ölçüsüne ulaşmasını diliyorum. sevgiler..

ChosenOne 13-04-2009 06:53 PM

Cevap: Hep mi kilo vereceğiz.
 
Dediğin konuşma yöntemi belki işe yarayabilir. Lakin insanın genetik yapısına nasıl müdahale edilebilir?

yasal06 13-04-2009 11:26 PM

Cevap: Hep mi kilo vereceğiz.
 
Alıntı:

ChosenOne Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 399743)
Dediğin konuşma yöntemi belki işe yarayabilir. Lakin insanın genetik yapısına nasıl müdahale edilebilir?

merhabalar.. benim burada bahsettiğim genetik yapıya müdahele etmek değildi zaten.. genetik yapımız bizim mükemmelimizdir, her insanda farklı olabilir ama bize göre en uygun olan genetik yapıyla yaratılmışızdır zaten. öncelikle bunu kabullenmeliyiz, biz kusursuz olarak yaratıldık zaten, doğduğumuzda bir bütündük, saf enerji ile birdik.. fakat yaşımız ilerledikçe yani büyüdükçe çoğunlukla çevremizin yaşantılarıyla bir olmaya başladık. onlar neyi onaylarsa biz de öyle olmaya çalıştık. şimdi yaptığımız çalışmalarla yine o saf enerjiye dönmeye çalışıyoruz..

sağlıklı ölçüye kilolu olmak ya da zayıf olmak gibi bir isim vermemize gerek yok. bazı insanlar zayıf görünür ama bedeni çok sağlıklıdır. ya da bazıları biraz kilolu görünebilir ama bedenen kendini harika hisseder. bedenimizi dinlediğimizde bunu anlayabiliriz. hepimiz eğer mankenler gibi boy uzunluğu ve vücut ölçülerine sahip olayı diliyorsak o zaman egomuzu dinliyoruz demektir. çünkü altında diğer insanlar tarafından beğenilme ve onaylanma dürtüsü yatar.

halbuki bedenimizi dinlediğimizde o bize doğru yolu gösterecektir. bunu nil gün'ün kilolarım, diyetlerim ve ben kitabında okumuştum. orda şöyle diyordu: örneğin vücudumuzda c vitamini oran azaldı, o zaman canınız mutlaka portakal ya da biber ya da mandalina çeker.. yani içinde c vitamini baırndıran yiyeceklerden birini..bedenimizi dinlemeyi öğrendiğimizde yani ona dışardan müdahalelerde bulunmadığımızda hepsinden de önemlisi bedenimizi kabul edip sevdiğimizde.. zaten o size ne gerekiyorsa söyler.. o zaman canınız birşey çektiğinde bu ses bedeninizden mi geliyor yoksa doyurulmamış ihtiyaçlarınız mı yansıması.. bunu anlarsınız zaten..

kısacası kilolu,zayıf diye bir ayırım yok aslında, her zamanki gibi herşey bütün ve hepsi de sağlıklı ölçüde toplanıyor..

sevgilerle..

daada 14-04-2009 09:50 AM

Cevap: Hep mi kilo vereceğiz.
 
teşekkürler yasal06 herşeyi çok güzel alıgılamışsın anlattıkların çok guzel bir ışık çook teşekkürler...


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:26 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.