Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diyet Listeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diyet-listeleri/)
-   -   Şifalı Bitkiler Diyeti (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diyet-listeleri/33353-sifali-bitkiler-diyeti.html)

bluemoon24 30-12-2008 06:28 PM

Şifalı Bitkiler Diyeti
 
Detaylar: Şişmanlık; alınan kalori miktarının,yakılan kaloriden daha fazla olması sonucu ortaya çıkan bir metabolizma bozukluğudur. Tıp dilinde "obesite" denilen şişmanlık:



* ihtiyaçtan fazla besin almak



* yeterince hareket etmemek



* tiroid veya diğer bezlerin çalışmasında görülen yetersizlikler,



* böbrek veya kalp hastalıkları



* ruhsal yapı



* soyaçekim\''\''den, kaynaklanır.







Bilhassa,sırt,kol,bacakların üst kısımları,kalçalar ve karın bölgesinde aşırı derecede yağ birikir. Yüz ovalleşir; hareket etme kabiliyeti azalır. Dolaşım sisteminde de bozukluklar görülür.







İstatistiklere göre; şişmanların daha çabuk yaşlandıkları, şeker hastalığı, damar sertliği, kalp hastalıkları, karaciğer ve safrakesesi hastalıkları, tansiyon yüksekliği, akciğer hastalıkları, romatizmal hastalıklar ruhî veya sinirsel hastalıkların tehdidi altında bulundukları belirtilmektedir. Bu nedenle , şişmanlıktan kurtulmak için diyet ve beden hareketleri yapmak gerekir. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanabilir:











Reçete1:



Malzeme:limon,greyfurt,bal,su



Hazırlanışı:3 tane limon ile 2 tane greyfurt,kabukları soyulmadan inci ince kesilir. üzerine, 4 su bardağı su konulur.15 dakika kaynattıktan sonra 3 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir.15 dakika daha kaynatıldıktan sonra porselen bir kaba süzülür.sabah akşam , birer su bardağı içilir.







Reçete2:



Malzeme:limon,şeker,su



Hazırlanışı:1 çay bardağı yeni sıkılmış limon suyuna 1 çorba kaşığı su ile 1 kahve kaşığı toz şeker konur.karıştırıldıktan sonra içilir.







Reçete3:



Malzeme[img]/images/smilies/tongue.gif[/img]apatya,limon,su



Hazırlanışı:4 bardak kaynak suya,1 çorba kaşığı ufalanmış paptya ve kabukları soyulmadan doğranmış 1 limon konur.6 saat bekletildikten sonra süzülür.saat 10:00,15:00 \''\''de birer çay bardağı içilir.







Reçete4:



Malzeme:atkuyruğu(tilkikuyruğu,zemberekotu),su



Hazırlanışı:4 su bardağı kaynak suya 20 gram (1 çorba kaşığı) ufalanmış atkuyruğu konur. yarım saat bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür. saat 10:00,15:00 ve 21:00\''\''de birer çay bardağı içilir.







Reçete5:



Malzeme:kiraz çöpü, su



Hazırlanışı:6 bardak suya 1 çay bardağı dolusu kiraz çöpü konur.12 saat bekletilir. sonra 15 dakika kaynatılır ve yarım saat bekletilir.süzüldükten sonra saat 10:00,15:00 ve 21:00\''\''de birer çay bardağı içilir.







Reçete6:



Malzeme:biberiye(rosmarinus officinalis),su



Hazırlanışı:4 su bardağı saf sirkeye 1 avuç biberiye konur.10 gün bekletildikten sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.sabah akşam birer çay bardağı içilir.







Reçete7:



Malzeme:kanavcıotu(adonis vernalis),su



Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 tatlı kaşığı ufalanmış kanavcıotu konur.20 dakika bekletildikten sonra süzülür. günde 3 kere birer çorba kaşığı içilir.







Reçete8:



Malzeme:kereviz,domates,havuç,su



Hazırlanışı:4 bardak suya 2 tane kerviz doğranır.15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. suyuna;1 su bardağı yeni sıkılmış domates suyu ile 1 su bardağı yeni sıkılmış havuç suyu konur.saat 10:00,15:00 ve 21:00\''\''de birer çay bardağı içilir.







Reçete9:



Malzeme:mısır püskülü,su



Hazırlanışı:4 bardak suya 3 tutam mısır püskülü konur.15 dakik kaynatıldıktan sonra ince ve temiz bir tülbentten süzülür.günde 3 kere birer su bardağı içilir.







Reçete10:



Malzeme:ıspanak,mısırözü yağı,su



Hazırlanışı:1/2 kg ıspanak iyice temizlendikten sonra 4 bardak suya konup az haşlanır. süzüldükten sonra üzerine 3 çorba kaşığı mısırözü yağı konup yenir.







Reçete11:



Malzeme:marul tohumu,su



Hazırlanışı:4 bardak suya 1 tatlı kaşığı marul tohumu konur.5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür.günde 2 kere birer kahve fincanı içilir.







Reçete12:



Malzeme:limonsuyu,bal



Uygulanışı:



1 hafta boyunca her gün;1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.



2. hafta,her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.



3. hafta, her gün; 1su bardağı limonsuyuna 1su bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.



4. hafta, her gün; 1 çay bardağı limonsuyuna 1 çay bardağı su ile 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.



5. hafta, her gün; 1,5 kahve fincanı limonsuyuna 1,5 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.



6. hafta, her gün; 1 kahve fincanı limonsuyuna 1 kahve fincanı su ve 1 kahve kaşığı süzme bal katılıp içilir.







Reçete13:



Malzeme:yoğurt, patates



Hazırlanışı:10 gün süreyle ,sadece yoğurt ve patates yenir.







Reçete14:



Malzeme:sarapna(smilax),su



Hazırlanışı:1 su bardağı sıcak suya 1 kahve kaşığı ufalanmış saparna konur.5 dakika bekletildikten sonra süzülüp içilir.







Reçete15:



Malzeme:aslandişi(karahindibâ),su



Hazırlanışı:4 bardak suya 4 çorba kaşığı ufalanmış aslandişi kökü konur.10 dakika kaynatıldıktan sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. sabah akşam birer kahve fincanı içilir.







Reçete16:



Malzeme:enginar,akdiken(rhamnus),dulavratotu(arcti um lappa),ayrıkotu(triticum repens),su



Hazırlanışı:4 bardak sıcak suya 1 avuç ufalanmış enginar yaprağı ,1 avuç akdiken çiçeği, 1 avuç dulavratotu yaprağı ve ufalanmış kökü,1 avuç ayrıkotu konur.ağzı kapatıldıktan sonra 1 saat bekletilir.



ayrı bir kapta ; 10 su bardağı su kaynatılır. daha önce hazırlanan karışım bu suyun içine süzülür.sonra temiz bir şişeye doldurulur.eritilmek istenen yerler, hergün bu suyla ovulur.







Reçete17:



Malzeme:deniz yosunu(moss)



Hazırlanışı:büyükçe bir kavanozu dolduracak kadar deniz yosunu toplanır.kavanozun ağzı kapalı olduğu halde 1 hafta bekletilir.hergün, bir parça alınıp, eritilmek istenen bölgelere sürülür.







Reçeteler uygulanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:



* Reçetelerde verilen miktarları aşmayınız!



* Uygulamak üzere seçtiğiniz Reçeteyi 14 günden fazla kullanmayınız.



* Çabuk zayıflamak için aşırışığa kaçmayınız!



* Yavaş yavaş zayıflayınız!



* Her gün , hiç olmazsa yarım saat yürüyünüz!



* Bütün dertlerinizden sıyrılıp neşeli olmaya gayret ediniz!



* Yazın, fırsat buldukça yüzün; kışın kolayınıza gelen beden hareketlerini yapın!


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.