Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diş Sağlığı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dis-sagligi/)
-   -   Ağız kokusuna son (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dis-sagligi/12121-agiz-kokusuna-son.html)

Su_Duru 31-07-2008 08:48 PM

Ağız kokusuna son
 
Ağız kokusuna son

Prof. Dr Baykal formülü açıkladı.

21.04.2008 17:02
Memorial Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Yavuz Baykal, ağız kokusunun yüzde 87 oranında ağız içi kaynaklı olduğunu belirterek, dişlerle birlikte her gün dilin de fırçalanması gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Baykal yaptığı yazılı açıklamada, ağız kokusunun oldukça sık rastlanılan bir durum olduğunu ve bunun kişinin sosyal hayatını olumsuz etkilediğini ifade etti.

Bu durumu önlemek için dil sırtında yerleşik bakteriyel birikimleri ortadan kaldırmanın önemli olduğunu belirten Baykal, açıklamasında şunları kaydetti:

''Ağız kokusunun sebeplerinin yüzde 87'si ağız içi kaynaklıdır. Bunların yüzde 51'i dil, yüzde 32'si diş ve diş eti, yüzde 17'si ise bunların karışımına bağlıdır. Kişi her gün diş fırçalamaya ve bu sırada dilini de fırçalamaya alışmalı. Özellikle dil kökünün sert ve güzel olarak fırçalanması gerekir.''

Prof. Dr. Baykal, sakız çiğnemenin dil sırtına yıkama etkisi oluşturduğunu ve bakteri çoğalmasını kısmen engellediğini dile getirerek, çinko içeren gargaraların da ağız kokusu tedavisinde faydalı olduğunu bildirdi.

Ağız kokusu olanların ancak yüzde 25'inin diş hekimine müracaat ettiğini dile getiren Prof. Dr. Baykal, ağız dışı nedenlere bağlı ağız kokusu görülme sıklığının da yüzde 13 dolayında olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Yavuz Baykal açıklamasında, ''Ağız dışı koku nedenlerinin yüzde 7'si kulak-burun-boğaz kaynaklıdır. Sindirim sistemi kaynaklı olanlar ise yüzde 1 civarındadır'' dedi.

Alinti:

Su_Duru 31-07-2008 09:05 PM

Ynt: Ağız kokusuna son
 
Ben sabah ve aksam bununla temizlerim, turkce ne deniliyor bilmiyorum utananadam


http://img114.imageshack.us/img114/8...ndeluxeay9.jpg

fundas 31-07-2008 10:09 PM

Ynt: Ağız kokusuna son
 
bilgi icin sagol arkadasim ben de daha once duymustum bunu ve uygulamaya calisiyorum

Allah a sukur agiz kokusu gibi bir problemim yok wave

Su_Duru 31-07-2008 10:24 PM

Ynt: Ağız kokusuna son
 
Cok sukur benimde oyle bir sorunum yok..fakat hernekadar bu sorunum olmasada, dil temizleyicisini kullandigimdan beri daha temiz hissediyorum..
bir kere bu dil temizliyecisini kullanmaya basliyan bi daha birakamiyor..nasilki dislerimizi fircalamadan rahat etmiyorsak. buda aynen oyle
ben ayrica dis ipide kullaniyorum..ve onun cok faydasini gordum..

bence herkes agiz bakiminda cok titiz davranmali.
yapilan arastirmalarda turkiyede dis fircalama konusunda coook cok gerilerde oldugunu duydum, belki aranizda izliyen olmustur.. varmisin yokmusun programinda sunucu Acun bey bunu acikladi..ve bu cok uzucu bence

SEvgiler



fundas 31-07-2008 10:33 PM

Ynt: Ağız kokusuna son
 
gercekten agiz sagligi cok onemli dusunsenize disimiz agridiginda nasil aci cekiyoruz oysaki kucucuk bir agri ama biz neredeyse basimizi duvarlara vurmak istiyoruz bazen

bir de cesitli hastaliklara da yol acar agzimizin pis olmasi

ayrica diger insanlar da rahatsizlik duyarlar bizden

sevgiyle ve pozitif kalin hismiley


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:39 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.