Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diş Bakımı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dis-bakimi/)
-   -   Diş Sağlığında Sıkça Sorulan Sorular (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dis-bakimi/91153-dis-sagliginda-sikca-sorulan-sorular.html)

bluemoon24 03-01-2009 01:40 AM

Diş Sağlığında Sıkça Sorulan Sorular
 




Dişlerimin aşındığını hissettim sebebi ne olabilir ?



Dişler ilerleyen yaş ile birlikte bir miktar aşınma gösterirler. Ancak bunun ötesinde gözlenen aşınma, gece diş sıkma ya da gıcırdatma rahatsızlığına bağlı olabilir. Başka bir neden de aşınan dişler ile temasta olan karşıt dişlerin uygun olmayan şekilde porselen ya da metal ile kaplanmış olmasıdır. Gene hamilelik nedeni ile kusma şikayeti olanlarda ve aşırı miktarda asitli içecek tüketen kişilerde, ağız bakımı da ihmal ediliyorsa aşınma gözlenebilir.



Dudak kenarlarımın kıvrıldığını ve aynaya bakınca yaşlı insan yüzüne sahip olduğumu görüyorum ?



Yaşlı yüz görünümü, genel olarak alt çene ile üst çene arası mesafenin azalmasından kaynaklanır. Dişeti rahatsızlıkları nedeni ile dişler arası ilişkilerin bozulması, diş çekimini takiben protez yapılmaması bu durumu ortaya çıkarabilir.



Dişetlerim kendi kendine ya da fırçalayınca kanıyor. Ne yapmalıyım ?



Dişetlerinin kanaması dişeti iltihabının belirtisidir. Düzenli diş fırçalamamak ya da fırçalama işlemini gerektiği gibi yapmamak başlıca sebebidir. Dişeti sağlığı, dişlerinizin sallanmadan size hizmet etmesi için çok önemlidir. Bu nedenle dişeti sağlığınızı kontrol ettirmek için diş hekimine başvurmanız gerekmektedir.



Uzun süredir diş hekimine gitmedim. Ne sıklıkla kontrole gitmeliyim ?



Şikayeti olmayan bireyler, yılda bir kez, dişhekimi kontrolüne gitmelidir. Teşhis konmuş dişeti rahatsızlığı, aşırı çapraşık dişleri olan ya da çürük yatkınlığı olan bireyler ise 6 ayda bir kontrol edilmelidir.



Ağız kokum olduğunu hissediyorumNe yapmalıyım ?



Ağız kokusunun kaynağı çoğunlukla diş çürükleri, dişeti hastalıkları ya da uygun olmayan şekilde yapılmış dolgu, köprü ya da kaplamalardır. Durumunuzu değerlendirmesi için dişhekiminize başvurmanız gerekir.



Ağzımı açıp kapatırken ses geliyor ancak bir ağrı hissetmiyorum. Ne yapmalıyım ?



Çene eklemi rahatsızlığının bulgularından birisi ses duymaktır. Rahatsızlığın sebebi darbe vs gibi sebebi bilinen, yakın zamanda gerçekleşmiş olabileceği gibi, çok daha önce olmuş ancak unutulmuş bir bir olay da olabilir. Dişhekimine görünmeniz gereklidir.



Sabah uyandığımda kulağımın önünde, çene ekleminde ağırlık, ağrı ya da yorgunluk hissediyorum. Ne yapmalıyım ?



Büyük ihtimalle geceleri diş sıkıyor ya da gıcırdatıyorsunuz. Uyurken takacağınız bir protez hazırlanması sizi rahatlatabilir. Dişhekiminize başvurmalısınız.



Dişlerimin renginin koyulaştığını hissediyorum. Beyazlatma olasılığı var mı ?



Dişlerimiz ilerleyen yaşımızla birlikte sadece aşınmaz, daha koyu bir renk de alırlar. Dişhekiminizin ofisinde ya da gene dişhekiminizin gözetiminde, evde uygulayacağınız ilaçlar ile rengi açmanız çoğu zaman mümkündür. Marketlerde satılan beyazlatıcı ürünlerin içeriğinin ve uygulama şartları tam olarak standardize edilmediği için, klinik olarak, dişlerinizi marketlerde satılan ürünler ile beyazlatmanızın riskli olduğunu düşünmekteyiz.



Eksik diş ya da dişlerim var. Diğer dişlerime zarar vermeden bu boşluklar doldurulabilir mi?



Diğer dişlere zarar vermeden boşlukları doldurmanın tek yolu ‘implant uygulamasıdır. Eksik olan bölgeye, genelde çok kolay bir operasyon ile yerleştirilecek implant (titanyumdan üretilmiş vida) sorunun çözümü için yeterlidir. Doğal olarak, tüm hastalarımız, implant yapılması için uygun değildir. Kişisel durumunuzu öğrenmek için diş hekiminize başvurmanız gerekmektedir.



Dişlerim çarpık ve yaşım ilerledi. Dişlerim düzeltilebilir mi ?



Çarpık dişler, ortodontik uygulamalar ile (yani tel takılarak) çok ileri yaşlarda bile düzeltilebilir. Ancak tedavinin süresi ve uygulama sırasında sizi rahatsız etme olasılığı baştan hekiminiz ile karar vermeniz gereken bir konu. Bunun ötesinde lamina kaplamalar ya da porselen uygulamaları ile çözümlere ulaşılabilir. Ancak her tedavinin avantaj-dezavantajlarını incelemeniz gerekmektedir.



Dişhekimi korkum var. Ancak tedaviye de ihtiyacım var. Bana yardımcı olabilir misiniz ?



Dişhekimi korkusu maalesef toplumun büyük bir kesiminde bulunmaktadır. Korkusu olan hastalarımızı ilk ziyaretlerinde sadece muayene etmek ve ortamı tanıtmak genel olarak gerginliklerini gidermektedir. Ancak bu korkuyu yenmeyi başaramayan hastalarımız için sunduğumuz yöntemlerden birisi de anestezi doktoru bir doktorun eşliğinde ‘bilinçli sedasyon uygulamaktır. Bu yöntemde, tedavi başlamadan hemen önce, doktorumuz, verdiği bir ilaç ile hastamızı gevşetmekte ve daha sonra diş tedavisine başlanmaktadır.



Özel sağlık durumu izin vermeyen ya da diş hekimi korkusunu üst düzeyde yaşayan hastalarımız için ‘genel anestezi (tümüyle bayılma) uygulamasını da sunmaktayız. Ancak, sağlığınız açısından, bu yöntemi tam donanımlı hastahanelerde uygulamaktayız.



Yüz kanseri teşhisi ile ameliyat edildim ve damağımın bir kısmını aldılar. Gerekli olan protezi yapabilir misiniz ?



Çene yüz protezleri yapımları ve kullanımları güç, ancak uygulanmaları şart olan protezlerdir. Bu protezler çiğnemeyi sağladıkları gibi, hastalarımızın estetik görünümlerini de düzelterek sosyal hayatlarının devamını sağlarlar. Bu tip protezlerin yapımında kliniğimiz ileri derecede deneyime sahiptir.



Hamileyim ve dişetlerim kanıyor. Ne yapmalıyım ?



Hamilelik sırasında değişen hormon seviyeleri ve vücut dengeleri dişetlerinin daha hassas olmasına neden olur. Hamilelik süresince, anne adayının, ağız bakımına üst düzeyde ilgi göstermesi gerekmektedir. Dişetlerine yönelik sıkıntının aşırı olması durumunda mutlak dişhekimine başvurulması gerekir.



Dişeti iltihabı ile kalp hastalıkları arasında ilişki var mı ?



Yapılan çalışmalar ispatlamıştır ki dişeti iltihabına sahip bireylerin kalp krizi ve kalp hastalıklarına yakalanma riski, dişeti iltihabı olmayan kişilere oranla çok daha fazladır. Konu ile ilgili detaylı bilgi için kliniğimize başvurabilirsiniz.



Dişlerimin tedavi edilmeye ihtiyacı var ama bu işlem ne kadar sürer ?



Tedavinin kapsamına göre süresi de değişmektedir. Kliniğimizde benimsediğimiz prensip, vakti kısıtlı hastalarımız için, gerekirse uzun seanslar ayırarak tedaviyi kısa sürede bitirmek ancak tedavi gereklerinden taviz vermemektir.

*


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:41 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.