![]() |
Soru:"MİDE ŞİKAYETİ ;" Günaydın Mehmet Bey ; 24 yaşındayım,her yemekten sonra aşırı bır mide bulantısı yaşıyorum ve yediklerimi çıkartıyorum.Midem kabul etmıyor sanki yediklerimi,genelde düzenli besleniyorum.Aşırı bir kilo kalbı ve halsizlik mevcut.Yemekten sonra midemde şişkinlik oluyor, buda beni rahatsız edıyor,ancak istifra ederek rahatlıyorum.Tamamiyle istem dışı bır bulgudur, en son tartımdığımda 45 kiloydu,şuan 40 olmuşumdur.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim .İyi çalışmalar ... Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE 29.09. 14:11:05 Acilen arastirmamiz lazim. Icerisinde psikiyatrin da bulundugu bir ortamda kan testleri ve endoskopi planlanmali.Midede helikobakter mikrobuna, yara olup olmadigina, midede sindirin kanalinda tikanmaya ayrica bakmali.Kimi hormon bozukluklari da buna yol acabilir. mesela tiroid hormonunun asiri calismasi. Bunun icin guatr olamasi gerekmez.Ayrica kan sayimi, demir, ferritin ve b12 vitami duzeylerine bakip eksikleri yerine koymaliyiz.Gecmis olsunIyi bayramlar Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:02 PM. |