Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Gıda Beslenme ve Kanser (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/609102-gida-beslenme-ve-kanser.html)

Bluesky24 07-05-2010 05:11 PM

Gıda Beslenme ve Kanser
 
Gıda Beslenme ve Kanser[/b]

28.02.2008



Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından Uluslararası Kanserle Savaş Kurumu ve Asya Bölge Ofisi (UICC-ARO) işbirliği ile "Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu" düzenlenecek. Sempozyuma ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan bilim adamlarının yanırısa öğrenci ve halktan yaklaşık 300 kişinin katılması bekleniyor.

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu tarafından Uluslararası Kanserle Savaş Kurumu ve Asya Bölge Ofisi (UICC-ARO) işbirliği ile "Uluslararası Gıda, Beslenme ve Kanser Sempozyumu" düzenlenecek. Sempozyuma ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlardan bilim adamlarının yanırısa öğrenci ve halktan yaklaşık 300 kişinin katılması bekleniyor.



Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 17-19 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyum hakkında bilgi vermek üzere organizasyon komitesi üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof.Dr.Gülsün Özentürk, gıdaların kanser riski oluşturmada tütün kadar sorumlu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bilimsel çalışmalar, gıdalarla alınan enerji miktarı kadar gıdalarda bulunan maddelerin miktarını da hesaplayarak, hastalık ve beslenme arasındaki ilişkiyi araştırmaktadır. Son yirmi yılda yapılan birçok araştırma ile hedeflenen insanların, bazı kanserlerden korunarak ya da bazı kanserleri kontrol altına alarak, yeterli-dengeli beslenme alışkanlıklarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. Beslenme alışkanlığını etkileyen biyolojik, sosyal, psikolojik ve kültürel faktörlerin yanısıra gıdalarda bulunan birden fazla maddenin kansere yönelik etkisini araştırmak halen zordur. Günümüzde kansere karşı birçok ulusal ve uluslararası kuruluş gıda, beslenme ve kanser ilişkisini belirlemek üzere araştırmalar yapmakta, bunları topluma yayabilmek için bilimsel toplantılar düzenlemektedir."

Bu sempozyum ile amaçlarının halkın gıda, beslenme ve kanser ilişkisi konusunda doğru bilgiler edinmesini sağlamak olduğunu kaydeden Prof.Dr.Özentürk, "Sempozyuma ulusal kurum ve kuruluşlardan katılacak bilim adamlarının yanısıra uluslararası kurum ve kuruluşlardan katılacak uzmanlar gıda, beslenme ve kanser ilişkisi üzerine konferanslar vereceklerdir. Sempozyum programında yer alan ve halka açık olarak düzenlenecek "Yaşam Stili, Beslenme ve Kanser İlişkisi" isimli panel ile, halkın kanserle savaşta yeni alışkanlıklar edinmek üzere, gıda maddelerinin, yaşam stilinin ve egzersiz yapmanın önemi konularında sürekli bilgilendirilmesinin önemi üzerinde durulacaktır" dedi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:34 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.