![]() |
Çikolata giren eve doktor girmez İtalya'da yapılan araştırmada bitter çikolata yemenin kalp hastalıklarına neden olan iltihapları azalttığı kanıtlandı. Günlük tüketilmesi gereken ideal miktarınsa 5-10 gram arasında olması gerektiği açıklandı. Ancak sütlü çikolatanın aynı etkiyi yaratmadığı da belirtildi. Araştırmada 4.849 sağlıklı kişi incelendi. Araştırmaya katılan kişilerin hiç birinde kalp hastalıklarına neden olabilecek yüksek kolesterol ya da yüksek tansiyon gibi şikayetlerin de olmamasına dikkat edildi. Araştırmadan önce tüm katılımcılara çikolata tüketim miktarları soruldu. Kronik olarak vücutta oluşan iltihaplar kalp hastalıklarına neden olur. Bu nedenle iltihaplanmaları kontrol altında tutmak kalp hastalığından korunmak için büyük önem taşır. Araştırma sonucuna göre düzenli olarak az miktarlarda bitter çikolata yiyen kişilerin bu iltihaplardan korunduğu, buna bağlı olarak da kalp hastası olma riskinin azaldığı görüldü. Kaynak: saglicaklakal.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:10 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.