![]() |
Soru:"kostalarda deformasyon" öncelik siz değerli doktorlarımızı rabbim başımızdan eksikliğini göstermesin diyorum.hocam benim sorunum söleki toraks bilgisyarlı tomografi cekildim.10,9,08 tarihinde cekildim.ve denildiki sol hemitoraks üst zon kesimde toraks duvarında depresyon alanı izlenmektedir.bu kesimde kostada fissür hatta göze çarpmaktadır.3 boyutlureformaimajlarda sol 4 ncü kosta ön kesimi izlenmekte olup sol 5 nci kosta lateral kesimde 4 ncü kostaya uzananegzotik kemik cıkıntısı göze çarpmaktadır.mediastiler yapılar orta hattadır.trea ve ana bronşlar acık olarak izlenmektedir.bronşlarda intralüminal patoloji saplanmamışdir.sağ akçiğer üst lob apikal segment,posterior segment anterior segment ,alt lob bir araya toplanmış milimetrik nodüller den oluşan fokal parankimal infitrasyon SEGMENT,SOL üst lob APIKOPOSTERİOR segmentte kistik-mikrokaviter odaklar içeren multifokal küçük parankimal infılıtrasyon alanları izlenmektedir.seyrek milimetrik nodüller tabloya eşlik etmektedir.tanımlanan infiltrasyonlar suplevral yerleşimli olup ağırlıkla sekel karakter taşımaktadır. hocam bana cevap yazarsanız sevinirim.saygılarımlar şimdi benm rahatsızlığım tam olarak ney anlamadım akciğerde ne var.bir de ulturosonografi sonucu yazacağım birleriyle bağlantısı varmı acaba. Doç.Dr. Ömer Faruk AKINCI 10. 15:52:17 Göğüs hastalıkları veya göğüs cerrahisinden bir hekimle irtibat kurmanız daha doru olur. Geçmiş olsun. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:56 AM. |