Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Türkiye dişlerini fırçalamıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/607250-turkiye-dislerini-fircalamiyor.html)

Bluesky24 07-05-2010 02:42 PM

Türkiye dişlerini fırçalamıyor
 


Türkiye'de 40 milyon kişi hiç diş fırçalamıyor. Kişi başına düşen diş macunu tüketimi yılda 80-85 gram arasında değişiyor.



Bu rakam İngiltere'de 480 gram, İtalya'da 270 gram ve İspanya'da 155 gram olarak gerçekleşiyor.



1 yıllık diş fırça satış rakamının 30 milyon adet olduğu belirtiliyor.



Ancak en az 60 milyon potansiyel diş fırça kullanıcısının yılda minimum 3 kez fırça değiştirmesi gerektiği düşünülürse, bu rakamın 180 milyon civarında olması gerekiyor. diş fırça kullanım oranı yüzde 16.67 gibi düşük bir oranda seyrediyor.



Türkiye'de kişi başına düşen diş macunu tüketimi yılda 80-85 gram arasında değişiyor. Bu rakam İngiltere'de 480 gram, İtalya'da 270 gram ve İspanya'da 155 gram. Yine araştırma sonuçlarına göre evlerin yüzde 70'inde diş macunu bulunmuyor.



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:35 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.