Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"KARACİĞER HİPEREKOJEN DÜZGÜN KONTURLU LEZYON" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/607168-soru-karaciger-hiperekojen-duzgun-konturlu-lezyon.html)

Bluesky24 07-05-2010 02:36 PM

Soru:"KARACİĞER HİPEREKOJEN DÜZGÜN KONTURLU LEZYON"
 




selamlar hocam 2003 yılında karaciğerden kist hidatik amelitayı olmuştum operasyonda kist çok derinde olduğu için tamamen alınamaış içi boşaltılıp ilaçlanmış ve kapatılmıştı Senelik kontroller oldum şuana dek bir sorun ayaşamadım ama bugun rutin kontrole gittiğimde başka bir merkeze gitmiştim karaciğer sağ lopta 41mm çapında hiperekojen düzgün konturlu lezyon olduğunu söylediler Kistten çok ameliyat kalıntısı olabilir dediler ama yinede test yaptırmamı önerdiler Bu hafta finallerim başlayacağı için en erken 15gün sonra uzmana gözükebilirim bu süre zarfında sizlerden bilgi almak istedim.

raporda yazılan tam olarak nedir? acaba kist yinelenmiş olabilirmi yoksa ameliyattan arta kalanlarımı öyle sanıyolar Bu konuda cevabınızı bekliyorum teşekkürler



Doç.Dr. Omer ETLIK



01. 12:53:33



tanimlanan alan hidatik kist icine konmus yag dokusuna ait yada iyilesmis kiste isaret eder. Endise edecek veya acele edecek bir durum yok, yinede basarilibir tedaviden yillar sonra bile kucuk ihtimalde olsa hidatik kistlerde nuks ihtimali vardir. Size tavsiyem oncelikle bunun nukse ait olşmadiği ama yinede yilda bir US ile kontrol USlerinizi yaptirmaktir.





Dr.Omer Etlik

sema hastanesi radyoloji



Kaynak: www.saglikdanis.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.