Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Uyumayan çocuk sinir ediyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/607110-uyumayan-cocuk-sinir-ediyor.html)

Bluesky24 07-05-2010 02:32 PM

Uyumayan çocuk sinir ediyor
 


ABD'de yapılan bir araştırma, çocukların yaşadıkları uyku bozukluklarının, başta anneler olmak üzere ebeveynleri de olumsuz yönde etkilediğini ortaya koydu.



Aile Psikolojisi dergisinin mart ayı sayısında yayınlanan araştırmaya göre, çocukların yaşadıkları uyku sorunları arasında, nefes alma bozukluklarından kabus görmeye, uyurgezerlikten yatağa gitmeyi reddetmeye dek pekçok değişik sorun yer alıyor.



Bu durumda aile bireylerini etkiliyor. Özellikle de anneler etki altında kalıyor. Uykusuz kalan ebeveynlerin, çocuklarına ve eşlerine karşı daha sabırsız olduklarını, işyerinde ve evde daha verimsiz duruma geldiklerini kaydetti.



Çalışma, 107 aile ve yaşları 2-12 arasında değişen çocukları

üzerinde, uyku kliniklerinde yapılan araştırmaya dayanıyor. //

Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.