Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   VAJİNİSMUS (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/607008-vajinismus.html)

Bluesky24 07-05-2010 02:23 PM

VAJİNİSMUS
 
Vajinismus, cinsel ilişkide bulunmak istendiğinde kadının, pelvik (leğen kemiklerinin çevrelediği alan) taban kaslarının ağrı1ı ve spastik kasılmaları ile ortaya çıkan ve oldukça sık görülen bir sağlık problemidir. Yirmi otuz yıl kadar önce bu sorun (erkeklerde ereksíyon zorluğu ile birlikte), cinsel ilişkide bulunulamayan evliliklerin başta gelen nedenleriydi. 1980 lerde, batı ülkelerinde cinsel ilişki çoğunlukla evlilik öncesi dönemde başladığından, vajinismus, genç bekar kadınlarda görülmeye başladı. Vajinismusa, jinekolojik muayene odalarında da, ilk kez pelvik muayene olmaktan korkan genç kadınlar arasında sıklıkla rastlanır. Bütün bu durumlarda, vajinismus, primer (esas) bir olgudur.Vajinismus, bazen sekonder (başka bir nedene bağlı) olarak ortaya çıkabilir. Herhangi bir fiziksel nedenle şiddetli ağrılı cinsel ilişkisi olan bir kadında, daha sonra refleks olarak vajinismus görülebilir. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlarda da vajinismus gelişebilir.Genel olarak, vajinismus olan kadınlar bu durumun değişmesini çok isterler. Pelvik muayenede en fazla zorlukla karşılaşılan hastalar, daha önce travmatize edilmiş olanlardır.Bazı hastalarda.vajinismusun tedavisi için vajinal genişletme gerekebilír. En iyi vajinal genişletici, hastanın kendi parmağıdır. Nadiren mekanik genişleticilerin kullanılması gerekir. Bu amaçla tek kullanımlık enjektörlerin plastik kapları başarı ile kullanılabilir. Giderek büyüyen boyda plastik kap kullanılarak genişletme gerçekleştirilebilir. Ereksiyon durumunda penisin ortalama hacmi 57 cc kadardır. 35 cc veya 50 cc lik enjektör kabına kadar genişletme yapılabilen kadınlar cinsel ilişkide bulunabilirler.



Kaynak : Bayposta.com

akayse 08-09-2014 03:18 PM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
mükemmel sonuç almak istiyenlere ..Vajinismus | Op Dr Ebru Zülfikaroğlu

glelmas 02-06-2015 02:59 PM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
ebru zülfikaroğlu vajinismus kunusunda iyi mi daha önce siz gittiniz mi tedaviye bir sonuç aldınız mı ?

maviinci 03-06-2015 10:56 AM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
Alıntı:

glelmas Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 854436)
ebru zülfikaroğlu vajinismus kunusunda iyi mi daha önce siz gittiniz mi tedaviye bir sonuç aldınız mı ?

bunlar reklam şeklinde yazan robot üyelikler

budamivardi 23-04-2016 04:31 PM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
Sayın maviinci, bot olmak dışında gerçekten tavsiye edeceğim bir isim var oda Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç. Profesörümüz vajinismus konusunda sayısız tedavi gerçekleştirmiştir. Vajinismus tedavisi denildiğinde akla gelen ilk isimler arasındadır.

ozkanimo 06-03-2017 09:20 AM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
Vajinismus Tedavisi Ankara içerisinde ağırlıklı olarak kliniklerde yapılmakta artık. Devlet kabullenmiyor sanırım bu hastalığa destek verilmesini. Ben hiç görmedim devlette muayene olan. Ama destek verilmeli kliniklerde değil devlet hastanelerinde yapılmalı bu işlemler.

dilaraduz 11-05-2018 02:08 PM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
Vajinismus tedavisi izmir için sorularınıza cevap olabilir ve yardımcı olabilmek adına elimden geleni yaprım bende bu hastalıktan rahatsızdım bir dönem..

Hayatdern 14-05-2018 02:46 PM

Cevap: VAJİNİSMUS
 
Kadınlar için zor bir durum. Tedavi için daha çok geliştirilmeli her şey.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:00 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.