Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Beyin alkol hasarını kısmen onarıyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/606975-beyin-alkol-hasarini-kismen-onariyor.html)

Bluesky24 07-05-2010 02:21 PM

Beyin alkol hasarını kısmen onarıyor
 


Almanya, İngiltere, İsviçre ve İtalya dan bilim adamlarının oluşturduğu araştırma ekibi, 15 alkoliğin beyinlerini, alkol alırken ve alkolü bıraktıktan sonra, hacim, biçim ve işlev açısından incelediler. Gelişmiş tarama teknikleri kullanılan araştırmada, alkol almadan geçirilen 38 gün sonunda deneklerin beyin hacimlerinin ortalama yüzde 2 arttığı saptandı.



Bunların arasında sadece, alkol bağımlılığı çok eskilere dayanan bir deneğin beyin hacminin azaldığı belirlendi.



Bunun yanı sıra deneklerin alkolü bıraktıktan sonra dikkat ve konsantrasyonlarının arttığı kaydedildi.



Würzburg üniversitesinden Dr. Andreas Bartsch, Bu, insan beyninin, özellikle de beyaz maddenin kendini yenileme kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor& dedi.







Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:16 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.