![]() |
Tehlikesine Rağmen Pastörize Olmayan Süte Talep Artıyor Potansiyel olarak ciddi sağlık riskleri taşımasına rağmen pastörize olmayan ya da çiğ süte talep artıyor. özellikle fiyatının düşük olması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Ancak sağlık kuruluşları ciddi hastalıklara yol açma riskinden dolayı çiğ süt ürünlerinin satışının yasaklanmasını istiyor. 1998-2005 yılları arasında yalnızca Amerika'da 1000den fazla insan süt ürünlerinden kaynaklanan hastalıklara yakalandı. Pastörize etmek ısıyla birlikte bakterilerin ölmesini sağlıyor. Ayrıca sütün raf ömrünü de uzatıyor. Ancak pastörize sütün tadın ya da besin değerlerinde bir değişiklik olmaması gerekiyor. Ama bu süreçte protein ya da enzimlerde azalma olabilir. Uzmanlar çiğ sütün ne kadar dikkatli üretilirse üretilsin güvenli olmayacağı görüşünde. Bu nedenle insanları pastörize olmayan süt ve süt ürünlerini kullanmamaları konusunda uyarıyorlar. Kaynak: saglicaklakal.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:08 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.