![]() |
Gözünüze iyi bakın! Yapılan son çalışmalara göre antioksidan besinlerin ve bioflavanoidlerin, görme kaybı ve yaşa bağlı olarak oluşan diğer dejeneratif problemlerdeki rolü gittikçe daha da açıklık kazanmaktadır. Vücudumuzda enerji üreten tüm hücreler düzenli olarak oksijene ihtiyaç duyarlar. Diğer yandan oksijen vücut hücrelerinde yandığı anda serbest radikaller oluşur. Serbest radikaller vücut hücrelerinde ve dokularda hasara neden olurlar. Aynı zamanda yaşla birlikte de vücudumuzdaki serbest radikal miktarında artış yaşanır. Serbest radikaller, gözlerde radyasyona maruz kalınmış gibi etki yaratır, katarakt ve maküler dejenerasyona sebep olabilir. Antioksidanlar ise vücudumuzdaki serbest radikallere karşı savaşır. C, E vitamini ve beta karoten, serbest radikalleri etkisiz hale getirir. Göz Sağlığı için Bol Miktarda Tüketin!!! Beta karoten için; Havuç, tatlı patates, koyu yeşil yapraklı sebzeler C vitamini için; turunçgiller (portakal, mandalina gibi), kivi, yeşil-kırmızı biber, kuşburnu, maydanoz A vitamini için; havuç, tatlı patates, brokoli, ıspanak, marul, yumurta, süt E vitamini için; fındık, badem, ceviz gibi sert kabuklular, yağlı tohumlar, avokado, yeşil yapraklı sebzeler (marul, ıspanak, maydanoz) çinko için; deniz ürünleri, kırmızı et, buğday, kurubaklagiller, ceviz, badem Lutein ve Zeaksantinin için; sebzeler, bezelye, ıspanak, semizotu, brokoli, mısır ve biber Kaynak: Dyt. Dİlara Koçak Kaynak: saglicaklakal.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:33 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.