![]() |
İLK YARDIM ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKENLER İlk yardım için, bir ilk yardım çantası bulunması çok yararlı olacaktır. Ço******ğumuz evde, arabada vb. bir ilk yardım çantası bulundurmak gerektiğini dü******şünmüşüzdür. Ancak, genellikle bir ilk yardım çantasının ne işe yarayacağını, nerede tutulması gerektiğini ya da içinde ne bulunması gerektiğini bilmeyiz. ****** Küçük çocukların erişmesini önleyecek iyi kapanan kilitli bir metal ya da plastik kutu işimize yarayabilir. Kilitlerin anahtarlı olmaması ter******cih edilir, kullanacağımız zaman anahtarın nerede olduğunu hatırlama******mız gerekecektir. ****** İlk yardım çantası, direkt bir ısı kaynağından ve çocukların erişebi******leceği yerlerden uzak ne çok nemli ne de kuru bir yerde tutulmalıdır. Mutfak ya da banyo bîr ilk yardım çantası bulundurmak için uygun or******tamlar değildir. ****** Evde yaşayanların ilk yardım çantasının nerede olduğunu bilmeleri gerekir. Kullanılanları tekrar yerine koymalıyız ve düzenli aralıklarla kontrol ederek tüketilen ya da zamanı geçen ürünleri yenilemeliyiz. (son kullanma tarihi). ****** İlk yardım çantasının içindekiler duruma göre değişiklik gösterebilir. An******cak, genel olarak aşağıdakilerin bulunması yeterli olacaktır. ****** ·****************************************** Steril gazlı bez (4-5 gazlı bez içeren bir kutu ya da çeşitli zarflar). ·****************************************** Hidrofil pamuk. ·****************************************** Oksijenli su. ·****************************************** Alkol. ·****************************************** Renksiz (klorheksidin) ya da renkli (povidon iyot içeren) bir antiseptik. ·****************************************** Terdhan allerji yapmayan flaster. ·****************************************** Çeşitli boyutlarda yara bandı. ·****************************************** Değişik boyutlarda sargı bezi. ·****************************************** Bir kol askısı yapmak için sargı (1 m x 1 m gazlı bez). ·****************************************** Ağrı kesiciler (parasetamol ya da asetil salisîlik asit), ağrıyı geçirirler ve ·****************************************** ateşi düşürürler. ·****************************************** Ufak darbelerde kullanmak için bir İltihap önleyici pomat. ·****************************************** Antiallerjikler bir krem, sokmalarda çok yararlıdır. ·****************************************** Ateş ölçmek için derece. ****************** •************ Tercihan uçları yuvarlak bir makas. ****** •************ Küçük bir cımbız. ****** Arabadaki ilk yardım çantası için aşağıdakiler eklenebilir:[/b] ****** •************ Bulantıya karşı hap. ****** •************ Bîr kutu kağıt mendil. ****** •************ Bir çift plastik eldiven. ****** •************ Isı yalıtımlı bir örtü. ****** •************ Bir fener. ****** ****** Ayrıca, şunları da bulundurmanız önerilir:[/b] ****** •************ Bir yangın söndürücü. ****** •****** Tehlike işaretleri. ****** Kaynak: Sağlık Rehberi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:47 AM. |