Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Karaciğerin Büyümesi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/604365-karacigerin-buyumesi.html)

Bluesky24 06-05-2010 05:41 PM

Karaciğerin Büyümesi
 


Karaciğer normalde kaburgaların altını pek geçmez. Kaburgalar altında hissedilÂ******mesi, karaciğer büyüklüğü yani hepatoÂ******megali belirtisi olarak önem kazanır. KaÂ******raciğeri büyüten hastalıklar arasında konjestif kalp hastalıkları, (sağ kalp yetmezÂ******liği), infeksiyonlar (Viral hepatit, bruselloz, Kötaazar, Weil hastalığı, tüberküloz, frenÂ******gi) ve infiltratif hastalıklar (sirozlar, schistcsomiasis v.b.), kistik hastalıklar (kist hidatik) ve tümörol hastalıklar (karaciğer kanseri ve metastazik kanserler) sayılÂ******maktadır.



Karaciğer hastalıklarının genel belirtilerinÂ******den birisi de sarılık (ikter) dediğimiz duÂ******rumdur. Deride veya ilk defa göz aklarınÂ******da bir sarılık belirdiğinde hemen doktora başvurmalı ve karaciğer fonksiyon testleÂ******riyle kan ve idrar muayeneleri yaptırılmaÂ******lıdır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.