Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"Adefovir ve zeffix kesildi fenalaştım" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/604000-soru-adefovir-ve-zeffix-kesildi-fenalastim.html)

Bluesky24 06-05-2010 05:11 PM

Soru:"Adefovir ve zeffix kesildi fenalaştım"
 




Merhabalar doktor bey. Oncelikle internet uzerinden sorularimizi cevapladiginiz ve boyle bir hizmet sundugunuz icin sonsuz tesekkurlerimi sunuyorum.



Ben 30 yasinda ingiltere de yasayan evli ve 1 cocuklu bir bayanim. hep.B virusunu 21 yasinda evlendigimde esimden kaptim. Su an da kronik hale donusmus durumda.Burada univ. hastanesinde gastroentoroloji bolumunde tedavi goruyorum.tedaviye ilk olarak 2002 de interferon tedavisiyle baslandi.Haftyada 3 gun igne seklinde aliyordum.Yan etkilerinin fazlaligi sebebiyle 2-3 ay sonra kendi istegimle bu tedaviyi biraktik ve lamivudin kullanmaya basladim. 3 yil kadar kullandim ama vucudum bagisiklik kazanmaya basladi lamivudun e ve kestik.Ardindan 1 yil kadar adevofir kullandim.Sonra buna da bagisiklik kazanabilirim diye lamivudin+ adefovir kullandim 1 yila yakin.en son mayis ayinda doktor (daha dogrusu o bolumdeki bir baska doktor benim kendi doktorum izinde oldugu icin o degerlendirdi benim durumumu o gun) son iki tahlilde de kan degerlerim genelde ayni diyerek ilaci kesti ve 6 ay sonrasina randevu vermisti.Ama 2-3 hafta sonra benim sag kaburgamin hemen altinda agrilar olusmaya basladi ve cok halsizlesmeye basladim.Ayrica yemek yedikten 20 dakka kadar sonra midem bulanmaya basliyor, basim agriyor, hafif atesim var, boynum ve vucudum agriyor.Karacigerimin ustundeki o agri gun gectikce artmaya ve hatta sirtima ve karnimin diger bolgelerine yayilmaya basladi. En son cuma gunu randevum vardi doktorla.Bana ilaci biraktiktan sonra hastaligimin tekrar alevlendigini soylediler ve obur karaciger uzmani doktorlarla da goruserek ortak bi karar alacaklarini ve hangi ilaci kullanmam gerektigini bana bildireceklerini soylediler.Benim sorum bu karaciger uzerindeki ve gittikce yayilan bu agrilar normal mi ve neyin gostergesi olabilir? Daha once 2 kez biyopsi yaptirdim.ilki 2003 de 2.de aralik ayinda .Sonuc su anda siroz baslangici yok dediler. Ama doktorum daha once bana benim kesinlikle ilerde siroz olacagimi ve ondan sonra da organ nakli olacagimi ve isin kotusu mikrop kanda oldugu icin organ nakli olsa bile kandaki mikroplarin yeni karacigeride hasta edecegini soyledi.Ama bunun zamanini bilmediklerini Kisacasi benim normal bir insan omrunden daha kisa bir omrumun olabilecegini soyledi. Bunlar dogrumu? Bu hastaligin kesin bir tedavisi yokmu?Benim karacigerimdeki bu agrilar siroz baslangici olabilir mi? 31 temmuzda ultrason a girecegim.Ama bu agrilar beni gittikce cok rahatsiz ediyor ayrica cok uykum geliyor ve cok asiri yorgun hissediyorum.Barsaklarinda cok gaz var ve kabizlik ta var.Karacigerimin ustundeki agrilar bazen asagi karin bosluguma ve sag kaburgamin altina dogru yayilabiliyor bazen.Kusura bakmayin sorum cok uzun oldu ama cok tedirgin durumdayim.Su an bile agrilarimdan uyuyamadim ve size yaziyorum. Cok tesekkurler ilginize.En kisa zamanda cevabinizi bekliyorum.



Ingiltereden mesude...



Doç.Dr. Yusuf AKCAN



23.07. 14:28:19



Sayın üye,kronik hepatit B de oral antiviral ajanların ani bırakılmasıda sorun yaratabilmektedir. Sanki sizde bu durum oluşmuş gibi, lamuvidine ve adefovir birlikte alırken durum ne idi tam anlaşılmıyor. ama ikisini alırken iyi iken ilaçları bıraktı iseniz ve bırakınca kötleşti iseniz ilaçlara hemen geri başlamanız gerekebilir. özellikle ALT ve ASt de yükselme oldu ise, mutlaka başlamalısınız.lamuvidine ve adefovir alırken enzimleriniz yükseldi o sebepten bırakıldı ise ilacınız, Baraclude adlı ilacı 1 mg gün olarak başlamak benim tercihim olurdu. Siz doktorlarınıza yeniden ulaşmaya çalışın diğer doktorun gelmesini beklemek uygun değil gibi bir an önce tedavi başlamanız sanki gerekiyor.Siroz yönünden korkmanıza gerek yok. hergün yeni ilaçlar çıkmakta siroza gidiş uzatılabildiği gibi siroz aşamasında da karaciğer gücünü uzatmak mümkün. karaciğer nakli olanlarda antihbs içeren monoklonal antikorlarla hepatit b nin yeniden yani karaciğeri harap etmesi önlenebilmektedir.sağlıcakla..



Kaynak: www.saglikdanis.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.