Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   VULVA KANSERI (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/603677-vulva-kanseri.html)

Bluesky24 06-05-2010 04:45 PM

VULVA KANSERI
 
VULVA KANSERI

Vulva kanseri çok enderdir. Bazen atrofik vulva distrofisinde görülür. Kadın üreme organı kanserlerinin ancak yüzde 3-4 ünü teşkil eder. Menopozdan sonra daha çok görülür.







Belirtiler







- Vulva derisinde küçük, sert, kaşıntılı bir yumru;







- Vulvada kenarları kabarık ülser, kanayabilir veya sıvı sızıntısı olur.







Vulvadaki şüpheli bir kitleyi teşhis için doktor laboratuvarda incelemek üzere, çok küçük bir doku parçası alır. Vulva kanseri genellikle çok yavaş ilerler ve erken teşhisle hastalık tamamen tedavi edilir.







Tedavi - Ameliyat







Genellikle vulvatomi gereklidir; operatör tümörü, çevresindeki deriyi, belki de kasıktaki lenf bezlerini ve lenf -bezleriyle tümör arasındaki deriyi de çıkarır. Kanserin cinsi ve tümörün büyüklüğü ne kadar doku çıkarılması gerektiğini belirler. Bazen radyoterapi de gereklidir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:30 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.