![]() |
Prof. Dr. İsmail Savaş Prof. Dr. İsmail Savaş 27.02.1963 tarihinde Ankara&da doğdum. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine 1980 yılında girdim ve 1986 yılında mezun oldum. Mezuniyet sonrası Niğde&nin Ulukışla ilçesinde 6 ay mecburi hizmet yaptım. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında uzmanlık eğitimimi 1992 yılında tamamladım. Uzmanlık eğitimim sırasında İngiltere Birmingham&da Alt solunum yolları infeksiyonlarında immün faktörlerle ilgili 2 ay süreyle çalıştım. Uzmanlık sonrası mecburi hizmetim nedeniyle 1 yıl Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde ve sonra 1 yıl süreyle de Ankara 7 no&lu Verem Savaş Dispanserinde görev yaptım. 1994 yılında uzman olduğum Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında Öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladım. 1995 yılında Doçent doktor ünvanı aldım. Amerika Birleşik Devletleri New York Üniversitesinde Akciğer kanserlerinde Gen Tedavisi çalışmak üzere 1995 yılında 1 yıl süreyle görevlendirildim. 2001 yılında profesör oldum. Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında tam gün statüde öğretim üyesi olarak çalışmaktayım. Kaynak: toraks.org.tr |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:20 PM. |