![]() |
Sakarya Tıp, yeni tercih kılavuzunda yer alacak Sakarya üniversitesi (SAü) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, tıp fakültesi için talep ettikleri 500 kadronun Maliye Bakanlığı'nca onaylandığını belirterek, 2008-2009 tercih kılavuzunda SAü Tıp Fakültesi de yer alacak. dedi. Durman, üniversite bünyesinde tıp fakültesi oluşturma çalışmalarının çok hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, fakültenin kurulmasıyla Sakarya'ya çok önemli artı değer kazandıracaklarını ifade etti. 2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edeceklerini bildiren Durman, şunları kaydetti: Şu anda 500 kadromuz çıkma aşamasında. Kadrolar Maliye Bakanlığı'nca onaylandı ve geçti. Meclis'te, kanunlaşmasını bekliyoruz. 2008-2009 yılında tercih kılavuzunda SAü Tıp Fakültesi de yer alacak. 25 öğrenciyle eğitime başlıyoruz. Bu, çok önemli bir aşama. Gelecek yıl alacağımız öğrenciler Kocaeli üniversitesi'nde (KOü) eğitime başlayacak ve bundan 1-2 yıl sonra da üniversitemizde eğitim almaya başlayacaklar. Kadro tahsisinin ardından, Korucuk Araştırma Hastanesi'nde öğretim üyelerinin hizmet vermesini umduklarını belirten Durman, Kısa bir zaman içinde çok etkin bir şekilde hizmet boyutunu açmaya gayret ediyoruz. dedi. AA |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:16 AM. |