![]() |
Antalya'da AB Destekli Eczacı Kursu Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi tarafından düzenlenen ''Eczane Teknisyenleri Eğitim Programı Kursu'', Avrupa Birliği (AB) destekli olarak Antalya'da başlıyor. Türkiye'de eczacılık alanında bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak ve eczacılık camiasına ara eleman yetiştirmek amacıyla kurulan Türk Eczacıları Birliği Eczacılık Akademisi'nin ''Avrupa Birliği Destekli Eczane Teknisyenleri Eğitim Kursu'' Antalya'da başlıyor. Eğitim kursu ile ilgili bir açıklama yapan Antalya Eczacı Odası Başkanı Cihan Dinç, kursun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu ile ortaklaşa düzenlendiğini söyledi. Dinç, AB'nin destek verdiği ve 1 Aralık 2007 tarihinde başlayacak olan kursun Akdeniz üniversitesi bünyesinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Cihan Dinç, Eğitim kursunun Yeditepe üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Erol'un açılış konuşmasıyla başlayacağını belirtti. Dinç, şunları söyledi: Sektörümüze ara eleman yetiştirmek amacıyla başlattığımız Eczane Teknisyenleri Eğitim Programı Kursu'na lise mezunları katılabilecek ve 6 hafta sürecek. Bu tür kursları sürekli hale getirerek, sektördeki ara eleman açığını kapatmayı planlıyoruz. Eczanelerde eğitimli teknisyenlerin çalıştırılmasını hedefliyoruz.Kaynak:İHA |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:09 AM. |