![]() |
Bu yiyecekler hastalık önlüyor Londra Üniversitesi bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma, stres, depresyon, prostat, diyabet, tansiyon, alerji gibi birçok hastalıktan doğal besin maddeleriyle korunmanın mümkün olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre hangi hastalıklara hangi besinlerin iyi geldiği şöyle sıralanıyor: Bol vitamin deposu Portakal: İçerdiği folik asit ve C vitamini sayesinde gribe iyi gelirken, kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek özelliği nedeniyle yaşlılıkta felç ya da kalp krizi riskini azaltıyor. Acı pul biber: Cildin güzelleşmesine yardımcı olurken, cilt hastalıklarından korunmayı sağlıyor. Nane: Gribe karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini azaltıyor. Çay olarak tüketildiğinde ise baş ağrısı, stres gibi rahatsızlıkların yanı sıra mide yanmasını önlüyor. Enginar: Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma ve gut hastalığına yakalananlara tavsiye ediliyor. Muz: İçindeki yüksek miktarda karbonhidrat ve potasyumla kalbin düzenli çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlıyor. Hamsi: Omega-3 yağı zenginliğiyle kolesterol seviyesini düşürüyor. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:03 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.