Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Diş gıcırdatma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/591210-dis-gicirdatma.html)

Bluesky24 05-05-2010 10:57 AM

Diş gıcırdatma
 






Gıda alerjisinde doğan gastrointestinal sindirim bozukluğu kronik abdüminal sıkıntıya neden olan enzimatik sindirim dengesizlikleri ve sık sık oluşan ürolojik fonksiyon bozukluğu bruksizmin sorumlusu olabilir.







Ayrıca vitamin eksiklikleri de diş gıcırdatmaya yol açabilir.Hipertiroidizmde de bruksizm görülebilir.







3.Psikolojik faktörler:Bruksizmin en önemli nedeni olarak kabul edilebilir.Diş gıcırdatması dişlerin silah olarak kullanıldığı tarih öncesi çağlara kadar uzanabilir.







Atalarımızda gündüzleri görülen ilkel diş gıcırdatması, bizler uygarlaştıkça bastırılmış, uyku ve rüya da boşalma mekanizması olarak ortaya çıkmıştır.







Çok yaramaz ve hareketli çocukların çoğu bruksistir. Stresde açığa çıkan histamin bruksizmin başlangıcında önemlidir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.