![]() |
POLITIKA NEDIR ? Bir gün küçük çocuk babasına politika nedir diye sorar.Babası, "şey, oglum, ben bu evin geçimini saglayan (para kazanan) kişisiyim, öyleyse bana kapitalizm diyelim;annen parayı kullanan ve evi idare eden kişi ona da hükümet diyelim;deden parayı nasıl harcadığımızı kontrol ediyor, dedene sendika diyelim;evimizdeki hizmetçi kız çalışan kesim oluyor,burada bizler senin ihtiyaçlarını karşılamak, gözetmek için varız, sana halk diyelim;bebek kardeşini de gelecek olarak düşünelim.Şimdi düşün bakalım bunlar sende ne ifade ediyor? der.Çocuk biraz düşünür ve yataga gider. Gece geç vakit çocuk küçük erkek kardeşinin agladıgını duyar ve kontrol etmek için bebek odasına gider. Bebegin altını çok kötü ıslattıgını ve bu yüzden agladıgını görür.Hemen annesiyle babasının odasına gider, ama babası yoktur ve annesi derin derin uyumaktadır.Sonra hizmetçi kızın odasına gider, babasının kızın üzerinde olduğunu görür ancak anam veremez. O sırada dedesinin onları pencereden seyrettiğini görür.Çocuk bakar kendisinin farkında olan yok, ugraşmaktan vazgeçer, yatagına gidip uyur.Ertesi sabah babasına "baba , sanırım ben politikanın ne demek oldugunu şimdi anladım" der.Babası, "çok iyi oglum, şimdi kendi kelimelerinle politika denince aklına ne geldigini anlat bakalım" der.Çocuk, "kapitalizm çalışan kesimi ezerken (!), hükümet uyuyor, sendika seyrediyor, halk kaale alınmıyor ve gelecek ise büyük bir pislik içinde !!!" der. Kaynak: Hekimce |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:43 PM. |