![]() |
Kimyasal Koruyucular Yerine &Doğal Koruyucu Maddeler Bakteriler tarafından yiyeceklerin ve paketlerin üstünde oluşturulan biyofilmi önlemek için, sarmısak, keklikotu, kekik ve kırmızı biber gibi bitkileri kullanarak doğal antimikrobiyal maddelerin geliştirildiği, ve bu maddelerden biyolojik olarak parçalanabilen polimer veya plastik üretildiği açıklandı. Bakteriyel biyofilm, E-coli ve salmonella gibi hastalık yapan mikropları içeren yapışkan ve kaygan bir tabakadır. Çalışmaya katılan bilim adamlarından Ashley Carbone açıklıyor. &Doğal maddeleri kontrollü bir şekilde parçalanabilme özelliğiyle buluşturduk, ve biyolojik olarak parçalanabilen polimerler ürettik. Bu maddeler bakteriyel biyofilmlerin önlenmesini sağlıyor. Yapılan çalışmalarda, biyolojik olarak parçalanma özelliği olan polimerlerin geniş bir bakteri spektrumunu etkilemesi hedefleniyor. Yaptıkları araştırma için seçtikleri doğal maddelerin, pekçok farklı türdeki mikroorganizmaya karşı etkili antimikrobiyal aktivitelerinin olduğunu belirten kimya ve kimyasal biyoloji profesörü Kathryn Uhrich açıklıyor. &Böylece, doğal maddelerin içine yerleştirdiğimiz polimerler, geniş spektrumda mikroorganizmalara karşı etkili olacaktır. Araştırmacılar, yiyeceklerde kullanılan kimyasal koruyucuların yerini bu doğal polimerlerin alabileceğini belirtiyorlar. Carbone ekliyor: &Su veya enzim varlığında bozulan polimerler, yavaş yavaş aktif antimikrobiyalleri bırakmaya başlıyor. Yavaş ve kontrollü bir şekilde gönderilen antimikrobiyaller, daha uzun süre koruma sağlayarak, gıda ürünlerinin raf ömürlerini uzatıyor. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:58 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.