Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Yatakta erkekler daha şanslı! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/589423-yatakta-erkekler-daha-sansli.html)

Bluesky24 05-05-2010 01:24 AM

Yatakta erkekler daha şanslı!
 




Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent Gülekli, Türkiye İş Bankası tarafından yayınlanan "99 Sayfada Tüp Bebek" isimli kitapta, bu konudaki bilinmeyenleri, halkın anlayacağı dilden okurlarıyla paylaştı.







Prof. Dr. Gülekli, kadınlara göre daha şanslı olduklarını belirttiği erkeklerde üretimin hiç durmadığını ifade etti. Prof. Dr. Gülekli, "Kadında durum böyle değil. Anne karnındaki bir kız bebekte yaklaşık 5 ila 7 milyon arasında yumurta var. Bu bebek doğduğunda yumurta sayısı 2 milyona düşüyor. Yani yaklaşık 3 ila 5 milyonu, nereden bakansanız bakın, daha doğum anında ölüyor" dedi.







Prof. Dr. Gülekli, bunun kadınlar için bir talihsizlik olduğunu kabul ederken, 13 yaşında ilk adetini gören bir genç kızın, sadece 500 bin yumurtasının kaldığını bildirdi. Prof. Dr. Gülekli, şunları kaydetti:







"Diyelim, 13 yaşında ilk adetini gören bir kız, 50 yaşında menopoza girmiş olsun. Demek ki, hanımlar aradan geçen 37 yılda kalan 500 bin yumurtayı tüketiyor. İlk 13 yılda 1.5 milyon yumurta heba oluyor.







28 günde bir adet görmek, yılda 13 defa demektir. Bunu da 37 yılla çarparsak 500 yumurta kullanılmaktadır. O halde hanımlar, 500 bin yumurtanın 500 tanesini üremek için kullanırken, geriye kalan 499 bin 500'ünü, günümüzde tıbbın önüne geçemediği programlı hücre ölümüyle kaybediyorlar."







Tüp bebek tedavisinde bugün yapılanın, yola çıkan yumurtaların bir kısmını ölmekten kurtarmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gülekli, "Doğal bir şekilde kaybedilen yumurtaların ölmesini birileri önleyebilirse, Nobel Tıp Ödülü'nü kazanır. Keşke bunu ben bulsam" dedi.







Dünya verileri







İnfertilite (kısırlık) konusuna da değinen Prof. Dr. Gülekli, Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre, çiftlerin yüzde 8-10'unun kısırlık sorunu olduğunun hesaplandığını, bunun da dünya çapında 50-80 milyon insanın bu sorunla karşı karşıya bulunduğu anlamına geldiğini belirtti. Prof. Dr. Gülekli, tüp bebeğin, tıbbın ulaştığı en gelişmiş üreme teknolojisi olmasına karşın yüzde yüzlük başarının bulunmadığına işaret etti.







Maliyeti ortalama 2 ile 3 bin YTL arasında değişen tüp bebek tedavisiyle başarı oranının yüzde 35-40 arasında bulunduğunu belirten Prof. Dr. Gülekli, "Doğanın bize sunduğu aylık gebe kalabilme oranı yüzde 27 civarında. Demek ki, tıp bugün, programlandığımız şekilde insana verilen rakamların üzerine geçebilmiş" dedi.







Önce kariyer, sonra bebek







Dünyada yeni bir yöntem olan vitrifikasyon ile artık yumurtayı dondurmanın mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Gülekli, bu konuda Türkiye'de bazı yasal sınırlamaların bulunduğunu, ancak tıbbi zorunluluk ve kişinin kendisinde kullanılması şartı ile izin verildiğini kaydetti.







Prof. Dr. Gülekli, üniversitede okuyan bir genç kızın yumurtalarının, ilaç kullanmaksızın olgunlaştırılıp dondurulmasıyla saklanabileceğini belirterek, "Bunu, bir bankaya para yatırmak gibi düşünün. İleride ihtiyacı olduğunda kullanmak üzere saklatabilir. O zaman kariyerini sonuna kadar götürüp, ileride kendi yumurtalarıyla gebe kalabilir. 21-22 yaşında dondurduğu yumurtasıyla 38 yaşında hamile kalabilir" dedi.







Gelinen noktada bilim ve teknolojinin güvenli kullanımının çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gülekli, kötü niyetli insanların elinde bütün bu imkanların bir silaha dönüşmesinin an meselesi olduğunu da kaydetti.

Kaynak: Ekolay


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.