![]() |
Mısır gevreği sağlıklı mı? Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Seçil Kenar, kahvaltı seçeneklerine alternatif olan mısır ve buğday gevreği tüketimini sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Sabah kahvaltısı dikkat toplama, konsantrasyonun artması, metabolizmanın hızlanması gibi nedenlerden dolayı hem sağlık hem de okul-iş hayatı başarısı açısından günün en önemli öğünüdür. Özellikle çalışanlar için sabah kahvaltı hazırlamak belirli bir zaman gerektirdiği için, peynir ekmek gibi standart kahvaltı tercih edilmemektedir. Bu nedenle bu tür kahvaltı seçeneklerine alternatif olarak; hem kolay hazırlanması hem de içerisine eklenen vitamin-minerallerle içeriği zenginleştirilen ve besin öğeleri içeriği incelendiğinde dengeli olan süt, yoğurt, meyve suyu ile tüketilebilen mısır ve buğday gevrekleri zengin çeşitleri ile tüketimi hızla artmıştır. Ayrıca ara öğünlerde metabolizma hızının artması ve kan şekerinin düşmemesi ve bir sonraki öğün de çok acıkmayı engellemek için mutlaka ara öğün tüketimi önemlidir. Saklanma ve hazırlanma kolaylığı nedeniyle çalışanlar için ofislerde ara öğün alternatifi olarak buğday ve mısır gevreklerinin tüketimi önerilmektedir. Bunun yanında tatlı (kuru meyveli, ballı, kakaolu) seçeneklerinin olması da tatlı isteği olduğu zamanlarda tercih edilebilir. Bu tür besinlerin kalori değerinin düşük olması ve besin değerleri bakımından zengin olması yönünden tüketilecek bir hamurlu tatlıya karşılık her zaman tercih edilmesi daha sağlıklıdır. Kaynak: Ekolay |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:17 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.