Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Serinlemek isterken hasta olmayın (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/585304-serinlemek-isterken-hasta-olmayin.html)

Bluesky24 04-05-2010 01:52 PM

Serinlemek isterken hasta olmayın
 
Yaz aylarının kurtarıcısı klimaların bilinçsiz kullanılması solunum yolu hastalıklarından kas tutulmalarına kadar pek çok sağlık sorununa yol açıyor

Klİmalar yoluyla bulaşan hastalıkların başında; gripal enfeksiyonlar ve zatürree geliyor. Memorial Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Füsun Soysal klimalar yoluyla bulaşan hastalıklar arasında en sık görülen ve çoğu zaman başka hastalıklarla karıştırılan 'zatürree' hakkında bilgi veriyor ''akciğer dokusunun iltihaplanması olarak tanımladığımız zatürrenin, havalandırma sistemleri yoluyla bulaşan şeklini 'Legionella Pnömonisi' olarak adlandırıyoruz'diyor.



FİLTRE SİSTEMİNDEN

Bu hastalık ilk kez,1976 senesinde Pensilvanya lejyonerlerinin yaptıkları bir toplantıda bulunan kişilerde görülmüş ve toplantı salonundaki havalandırma sisteminden kaynaklandığı anlaşılmıştır. Hastalığın tanınması ile birlikte, bu zatürre tipinin, alışılagelmiş yüksek ateş, öksürük, balgam gibi bulguların görüldüğü tipik zatürreden farklı olduğu anlaşılmıştır. Hastalığa neden olan, Legionella Pneumophilia denen bir bakteridir. Bu bakteri, klimaların filtre sistemlerinde, uygun nem ve ısıda kolonize olmakta ve buradan ortam havasına dağılmaktadır.



RİSK ALTINDAKİLER

Büyük iş yerlerinde görevli olanlar klimalar gün boyu çalıştığı için risk altında. Bu arada bakteriyi alan kişinin vücut direnci de çok önemli. Şeker hastaları, alkol alan kişiler, yaşlılar, bebekler, kortizon tedavisi altında olanlar, kemoterapi görenler, böbrek yetersizliği ve kronik akciğer hastalıklarına sahip kişilerde hastalığın oluşumu daha yüksek oranda. En yaygın ve kolaylaştırıcı faktör ise sigara kullanımıdır.



KAS AĞRISI

Yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, halsizlik, ateş, huzursuzluk hastalığın belirtilerini oluşturuyor. İlk iki günde yoğun olmak üzere kuru öksürük görülüyor. Bulantı, kusma, ishal, karın ağrısı gibi sindirim sistemi bulgularına da sıkça rastlanıyor. Araştırmalar, hastaların %20 sinde sinir sistemi bulguları, ajitasyon, konsantrasyon bozuklukları, hatta koma gibi şikayetlerinde görüldüğünü gösteriyor.

Hastalığın tedavisinde 15 -20 gün süreyle, bu bakterilere yönelik antibiyotiklerin kullanıldığını belirten Uzm.Dr. Füsun Soysal, şöyle devam etti:' Klimaları yoğun olarak kullandığımız şu günlerde ateş ve öksürük şikayeti olan kişiler, bu bulguların basit bir gripal enfeksiyon olmayıp, zatürree başlangıcı da olabileceğini akılda bulundurmalı ve hastaneye başvurarak tetkiklerini yaptırmalıdır.'





Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:28 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.