Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   SALGIN MENENJİT NEDİR? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/584362-salgin-menenjit-nedir.html)

Bluesky24 04-05-2010 12:49 PM

SALGIN MENENJİT NEDİR?
 
SALGIN MENENJİT NEDİR?



Menegokok adı verilen bir çeşit mikrobun; beyin zarına yerleşmesi ve orada iltihaplanmalar meydana getirmesi sonucu ortaya çıkan bulaşıcı ve tehlikeli bir hastalıktır.Hastalık, boğazlarında mikrop taşıyan hastalar veya kendileri hasta olmadıkları halde boğazlarında menenjit mikrobu taşıyan sağlam kimseler tarafından bulaştırılır.Hastalık çoğu kere üşüme, titreme ve ateşin birdenbire yükselmesiyle başlar. Halsizlik, başağrısı, ve kusma görülür. Dudak ve burun deliklerinin kenarlarında uçuklar belirir. Gözlerini açmakta zorluk çeker. Bir süre sonra, ensesi sertleşmeye ve başını öne eğememeye başlar.Hiç vakit geçirmeden tedaviye başlamak şarttır. Aksi halde, ölümle sonuçlanabilir. Bu günkü tedavi yöntemleri sayesinde hastanın sağlığına kavuşması mümkündür.Salgın menenjit salgını sırasında sağlıklı kimseler hastalarla görüşmemelidir. Kalabalık yerlere gidilmemelidir. Bütün vücudun, özellikle ağız ve burunun temiz tutulması gerekir.

Hayatdern 20-04-2018 10:15 AM

Cevap: SALGIN MENENJİT NEDİR?
 
Menenjit Nedir?

Beynin çevresinde bulunan, onu saran zarların iltihaplanması olarak tanımlanan menenjit, işitme kaybından ölüme kadar pek çok tehlikeyi bünyesinde barındıran bir hastalıktır. İltihaplanma meninks ve ince zar adı verilen zarlar arasında yer almaktadır. Beyne çok yakın bir yerde meydana gelen bu iltihaplanma, hayati risk taşıyan menenjit hastalığına sebep olur.

Beyni koruyan zarı aşabilen enfeksiyon, kısa sürede yayılarak beyin karıncıklarına ulaşır. Bu durumun sonucunda iltihap kafa sinirlerinin kök kısımlarına, ince zar altındaki beyin ve omurilik dokularına kadar ilerler. Tıp dünyasında ilerlemeler hızla gerçekleşmektedir. Özellikle menenjit için keşfedilen aşılar, çocukların bu hastalıktan korunmaları için yeterli olabilmektedir. Bunun yanında hastalığın teşhisi konduktan sonra da ümit kesilmemeli, tedavi son noktasına kadar sürdürülmelidir.

Menenjitin Nedenleri Nelerdir?

Meningokok ve pnömokok adı verilen mikroorganizmaların sebep olduğu menenjit, bu iki bakteri ile ortaya çıkmaktadır. İki bakteri dışında pek çok tür, menenjite sebep olabilmektedir. Vücuda bir şekilde yerleşen bakteriler, iltihaplanma ile beyne doğru ilerler. Beynin korunması için sağlıklı kalması gereken zar etrafına sızan iltihaplanma ile menenjit hastalığı meydana gelir. Kabakulak ya da verem gibi hastalıkların bakterilerinin de neden olabildiği menenjit, AIDS hastalarından bulaşan maya grubu mantarlarla da ortaya çıkabilmektedir.


Bilgihanem.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.