![]() |
Sebzelerin Yararları Sebzelerin Yararları Sebze ve meyveler ne kadar çiğ ve taze yenirse faydaları da o kadar çok oluyor. Eski insanların sağlıklı ve uzun yaşamış olmalarının sebeplerinden biri de, yiyeceklerini çiğ yemiş olmaları. Sebze ve meyveyi az yiyenlerde çeşitli hastalıklar daha çok görülüyor ve bunlar cılız, boysuz, dayanıksız ve kısa ömürlü oluyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirk, hamilelere, 'kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için' bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor. Acı ağaç, Acı ağaç, Erik, Ispanak, Akıllı tuz, iyotlu tuz Yumurta sizi daha zeki yapabilir mi? Sağlıklı süt için! Magnezyum felce karşı koruyor Doğru beslenme başarıyı artırıyor! Süt ve Süt ürünleri, Etler, Meyveler ve Sebzeler, Tahıllar, En Yararlı 5 Meyve, Sağlıklı Beslenme İçin, Gıdaların Etiketlenmesi, Vejeteryan Olmak, Moda Gıdalar, Lifli Besinler, Kolesterol Yüksekliği, Gebelik ve Beslenme, Beslenme İle Kanserden Korunma, Beslenme Piramidi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:05 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.