![]() |
Keten tohumunun faydaları.. Keten tohumunun faydaları.. [29.02.2008] GIDA olarak 10 bin yıldır kullanılan keten bitkisi, çok etkili bir gençlik ve güzellik kaynağı. Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı etkisi bulunan keten tohumu, yıllara inat sizi gençleştiriyor. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor. İşte mucize besinin yararları...Faydaları saymakla bitmiyorCilt yapısını yeniler, parlaklık kazandırır. Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi geliyor. Bağırsakları yumuşatır. Kemikleri güçlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir. Kalp-damar hastalıklarından korur. Kolesterol, şeker seviyesini dengeler. Yüksek tansiyonu düşürür. Romatizmal hastalıkları önler. Sinir sistemini güçlendirir. Hafızayı güçlendirir Günde bir kaşık yeterliKeten tohumunu kaynatılarak içilebilir, yada döverek, toz haline getirip, bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilirsiniz. Çok özel bir tadı veya kokusu olmayan keten tohumu, kavrulunca güzel bir tada kavuşuyor. Tohum şeklinde de tüketilebiliyor.Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılabiliyor. Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlilik gösteriyor. Kaynak: Haber 7 - 28 Şubat 2008 Acı ağaç, Acı ağaç, Ahlat, Yonca, Maydanoz, Armut, Yerelması, Yerelması, Ispanak, Portakal |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:09 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.