![]() |
Astımda Risk Faktörleri ve Korunma Astımda Risk Faktörleri ve Korunma MeslekDaha önceden astım olduğu bilinen kişi, riskli işlerde (boyacılık, marangozluk, fırıncılık, kuaförlük vb.) çalışmamalı. Riskli işlerde havanın temizliği sağlanmalı, havalandırma arttırılmalı, maske kullanmalı. Bazı durumlarda iş yerinden uzaklaşma ve işi bırakma gerekebilir. Dış ortam hava kirliliğiHava kirliliğinin yoğun günlerinde hasta gereksiz fizik aktiviteden kaçınmalı, dışarı çıkmamalı. Evin pencereleri kapalı tutulmalı. Bu dönemler gerekirse ilaç dozları arttırılabilir. Hava kirliliğine en az zarar oluşturan yakıt türleri kullanımı sağlanmalı. Ev seçiminde işlek caddeler tercih edilmemelidir. Sigara ve ev içi hava kirliliğiSigara astımı ortaya çıkaran bir etkendir (özellikle çocukluk çağındaki temas). Aktif ve pasif içicilik kesinlikle önlenmelidir. Soba, fırın yakıtları, kızarmış yağlar, oda spreyleri, boya ve ciladan kaynaklanan gazlardan, iyi havalandırma sağlanarak kaçınılmalıdır. Ev ortamında tahriş edici maddelerle temizlik yapılmamalıdır (Kezzap, tuzruhu, çamaşır suyu vs). EnfeksiyonlarSolunum yolu enfeksiyonlarının çoğu viral nedenlidir.KorunmaEylül ve Ekim aylarında her yıl grip aşısı. Enfeksiyon sırasında inhale steroid dozunun arttırılması. Gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılması. Kronik üst solunum yolu hastalıklarıAllerjik rinit ve sinüzit Kronik rinosinüzit ve nazal polip İlaçlarAspirin ve diğer ağrı kesiciler Bazı tansiyon düşürücü ilaçlar (Betabloker ve ACE inhibitörü cinsi tansiyon düşürücüler). Bazı glokom damlaları BesinlerErişkinde nadirdir. Daha çok çocukta görülür. Bazı besinlere eklenen katkılara bağlı ortaya çıkarTedavi: Bu gıdalardan kaçınmaGastroözofagial reflüÖnlemler ve TedaviAz ve sık yemek Yemekler arası ve yatmadan önce gıda alınmamalı Yağlı gıda, alkol, teofilin ve betamimetiklerden kaçınılmalı Baş ve sırt yükseltilerek uyunmalı Mide asidini azaltıcı tedavi uygulanabilir. Acı ağaç, Adamotu, Turp, Nane, , Meyankökü, Nar Solunum sorunlarına çarede yeni bir adım Bronşektazi Bronş Genişlemesi Kronik Bronşit, Sars - Ciddi Akut Solunum Yolu Sendromu, Astım, Bronşial Astım Nöbetleri Tedavisi, Tüberküloz Verem - Bulaşma Yolları, Teşhis ve Tedavisi, Astım Nedir?, Solunum Fonksiyon Testleri, Astımda Risk Faktörleri, Astım Nasıl Tedavi Edilir?, Yeşil Bölge, Sarı Bölge, Kırmızı Bölge, Astım Tedavisinde İnhaler Tedavi Cihazları, Solunum Yolları, Plörezi (Akciğer Zarı İltihabı), Fibrinli (Kuru) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:58 AM. |