Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Alkolle bağırsak kanseri riskinde artış (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/582604-alkolle-bagirsak-kanseri-riskinde-artis.html)

Bluesky24 04-05-2010 10:56 AM

Alkolle bağırsak kanseri riskinde artış
 
İngiltere'de yapılan bir araştırma, her gün az da olsa şarap ya da bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu.



Kanser Araştırma Enstitüsü'nden Profesör Tim Key ve ekibinin yaptığı araştırma, günde iki büyük kadeh şarap ya da iki bardak bira içmenin bağırsak kanserine yakalanma riskini yaklaşık yüzde 25 artırdığını gösterdi.



Her gün bir kadeh şarap ya da bir bardak bira içenlerinse hastalığa yakalanma riskinin yüzde 10 arttığı ortaya çıktı.



Key, Daily Telegraph gazetesinde yayımlanan açıklamasında, Araştırmalar çok açık şekilde ne kadar alkol alınırsa bağırsak kanserine yakalanma riskinin o kadar arttığını gösteriyor dedi.



Profesör Tim Key, Riskin artışı çok önemli değil, ancak insanların alkol tüketimini sınırlandırarak başta bağırsak kanseri olmak üzere bazı kanser türlerine yakalanma riskini azaltabileceklerini anlaması gerek diye konuştu.



International Journal of Cancer dergisinde yayımlanan ve 6 yıl süren araştırmaya, 10 Avrupa ülkesinden bin 800'ü bağırsak kanserine yakalanmış 478 bin kişi katıldı.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.