![]() |
"Gerekirse eğitim hastanesini tıp fakültesi yapabiliriz" Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Tosun, Van-Hakkari Tabipler Odası'nı ziyaret ederek yeni seçilen Başkan Doç. Dr. Ercan Kırımi ve ekibini tebrik etti. Ziyaret sırasında sağlık sorunları ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Nihat Tosun, inşaatı devam etmekte olan 400 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi'nin kolayca Tıp Fakültesine dönüştürülebileceğini söyledi. Van'daki Araştırma Hastanesi'nin gün geçtikçe daha kötü bir duruma gittiğinden haberdar olduklarını ifade eden Tosun, hastanenin bu haliyle düzelmesinin zor olduğunu söyledi. Tosun, Sağlık Bakanlığı tarafından Van ilinin sağlık üslerinden biri olarak kabul edildiğini belirterek, Gerekirse inşaatı devam eden 400 yatak kapasiteli Eğitim Araştırma Hastanesi'ni Tıp Fakültesi'ne dönüştürürüz. Amerika Birleşik Devletleri'nde benzer örneklerin de olduğu gibi Tıp Fakültesi için asıl ihtiyacın tam donanımlı ve altyapısı iyi bir hastane olduğudur. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri bu hastaneye entegre biçimde çalışabilir dedi.Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Tosun, hekimlerin yaklaşık yüzde 70'inin tam gün yasası ile çalıştıklarını dile getirdi. Tam gün yasasının sağlık sisteminin önünün daha çok açacağına inancında olduğunu vurguladı.Doğu Anadolu Bölgesi'nde mecburi hizmet ile artan hekim sayısını daha kalıcı hale getirmek istediklerini ifade eden Prof. Dr. Nihat Tosun, bunun için de sözleşmeli hekim istihdamını ilçelerden il merkezlerine kaydırmak istediklerini söyledi. Tosun, İl merkezlerinden sözleşmeli kadroda yer almak isteyen bazı hekimlerin de bulunduğunu söyledi. Kaynak: saglikcalisanlari |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:13 PM. |