![]() |
Ankara tabip odasının yeni yönetimi belirlendi Ankara Tabip Odası Genel Kurul'u sonuçlandı. Seçimlere 3 ayrı grup girerken, 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu'nun 4'ü çağdaş Hekimler Grubundan, 3'ü ise Ankara Hekim Platformu içerisinden seçildi. Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nda yapılan Ankara Tabip Odası Genel Kurulu'nda resmi olmayan sonuçlara göre 5 bin 40 delege oy kullandı. Genel Kurul'da çağdaş Hekimler Grubu, Ankara Hekim Platformu ile Ulusal Hekim Birliğinin adayları Yönetim Kurulu'nda yer almak için mücadele etti. Seçimlerde yönetimde olan çağdaş Hekimler Grubu ile Sağlık Bakanlığı'nın destek verdiği iddia edilen Ankara Hekim Platformu aldı. Ankara Tabip Odası'nın yeni yönetimi 4'ü çağdaş hekimlerden, 3'ü ise Ankara Hekim Platformundan olmak üzere 7 kişiden oluşacak. Yeni Yönetim Kurulu'nda yer alacak isimler ise Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Dr. Bayazıt İlhan, Dr. Dilek Aslan, Dr. Gülriz Ersöz, Dr. Serdar öztürk, Dr. Abdülkadir özbek'den oluştu. Aynı oyu alan Dr. ünal Bayız ve Dr. Zehra Aycan arasında ise Yönetim Kurulu'na girmek için kura çekilecek. Ankara Tabip Odası seçimlerinde Onur Kurulu ile Denetleme Kurulu da seçildi. 5 kişilik Onur Kurulu'nun 3'ü Ankara Hekim Platformundan, ikisi ise çağdaş Hekimler Birliğinden seçildi. Türk Tabipleri Birliği Büyük Kongresinde delegelik yapacak 20 kişinin 12'si çağdaş Hekimler Birliği'nden, 8'i ise Ankara Hekim Platformu'ndan seçildi. Denetleme Kurulu'nun tamamı ise çağdaş Hekimler Grubundan çıktı. Ankara Tabip Odası'nın Denetleme Kurulu Dr. Murat Akova, Dr. Süha Koparal ve Dr. Şehsuvar Ertürk'dan oluşturuldu. Ankara Tabip Odası Genel Başkanı ise Yönetim Kurulu'nun yapacağı ilk toplantıda yeni yönetim tarafından seçilecek Milliyet Kaynak: saglikcalisanlari |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:09 AM. |