![]() |
Işıkara'dan 'kan verin' çağrısı Türk kızılayı Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, kan vermenin sağlık açısından önemine değinerek, ''Vatandaşları, hem başkalarına hayat vermek, hem de kendi sağlıkları için kan vermeye çağırıyorum'' dedi. Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, derneğin Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Türk kızılay'ının ''Kurban Bağışı Kampanyası'' hakkında Aksoy'a bilgi veren ve destek isteyen Işıkara, ayrıca, Mersin'de ciddi anlamda bir kan bağışı kampanyası düzenlemek arzusunda olduklarını söyledi. kan bağışlamanın vücudu yenilediğini anımsatan Işıkara, vatandaşları hem başkalarına hayat vermek, hem de kendi sağlıkları açısından kan vermeye çağırdı. Başta deprem olmak üzere her türlü afetten korunma konusunda yürütülen çalışmalara da değinen Işıkara, ''Bu kapsamda muhtarlara, öğretmenlere ve din adamlarına kızılay görevlilerince eğitim veriliyor. Büyük camilerde Cuma namazı öncesinde vatandaşlara depremden korunma bilincini aşılamaya çalışıyoruz. Bazı şehirlerde camilerden bu konuda yayın yapılıyor. Mersin'de Muğdat Camii'nde Ocak ayı sonunda bu çalışmayı yapmak istiyoruz'' dedi. Vali Aksoy da Türk kızılay'ının tarihsel süreç içinde önemli görevler üstlenen ve her türlü afette herkesin yardımına koşan önemli bir kurum olduğunu söyledi. Türk kızılay'ının, son yıllarda kan merkezleri kurulması ve kurban kesimi gibi çalışmalarla önemini daha da pekiştirtiğini ifade eden Aksoy, Türk insanının yardım elini her yere ulaştıran kızılay'ın varlığının büyük bir şans olduğunu kaydetti. Gerek deprem, gerekse kan ve kurban bağışı konusundaki çalışmalarından dolayı Işıkara'ya teşekkür eden Aksoy, ''Mersin'de bulunmanızdan ve bu önemli çalışmaları kentimizde sürdürmenizden dolayı memnunuz'' diye konuştu. Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:04 PM. |