Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Beyin Tümörleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/580153-beyin-tumorleri.html)

Bluesky24 03-05-2010 08:12 PM

Beyin Tümörleri
 


BELİRTİLER:



1- Başağrısı



2- Kusma (Fışkırır tarzda)



3- Sara tarzında bayılma nöbetleri



4- İlerlemiş dönemlerde (Beyinde yerleştiği yere göre) vucudun bazı bölgelerinde felç belirtileri



5- Kişilik bozuklukları, bazı yeteneklerde (hesap yapma yazı yazma gibi) bozulma



Yukarıda sayılan şikayetler görüldüğünde hemen bilgisayarlı beyin tomografisi çekilmelidir. Tomografi ile kesin olarak görülebilir.

Beyin tümörlerini iki ana başlıkta inceleyebiliriz.

1- İyi huylu tümörler: Yavaş üreme hızına sahiptirler. Ayrıca beyin dokusundan kolaylıkla ayrılabilirler ve tümü veya tümüne yakın kısmı çıkarılabilir. Bu nedenle ameliyat sonrası sonuçları çok iyidir. Ancak, tümör iyi huylu olsa dahi, beyinde hayati önem taşıyan, hassas bölgelere yerleşmiş se sonuçlar maalesef yüz güldürücü olmaz. sol alttaki resimde normal beyni ve beynin simetrik yapısını görüyorsunuz. Üstte ise beynin sağ tarafında gelişen kötü huylu bir tümörü görmekteyiz. Yaptığı baskı ile beynin simetrik yapısını tamamen bozmuştur.

2- Kötü huylu tümörler: Çok hızlı ürerler. Çamur kıvamındadırlar. Bu nedenle ameliyatla tamamen alınamazlar. Ameliyat sonrası belli bir zaman süresi içinde tekrar büyüyerek beyine baskı yapmaya devam ederler. Kötü huylu tümörleri de üreme hızlarına göre sınıflara ayırmak mümkündür. Ameliyattan sonra 5-6 yıl yaşama şansı veren tümörler olduğu gibi 5-6 ayda yenilenerek hastanın ölümüne neden olan tümörlerde vardır.



Beyin tümörleri bazen vucudun başka bir yerindeki kötü huylu tümörlerin sıçraması neticesinde de oluşabilir. Mesela akciğer kanseri sıklıkla beyne sıçrama yapar. Genellikle de birden fazla yuvarlak halka şeklinde görülürler.Hangi tür tümör olursa olsun tedavisi cerrahidir. Cerrahi müdahale yapıldıktan sonra ışın tedavisi ve kemoterapi (ilaçla kanser tedavisi) uygulanabilir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.