Bluesky24 | 03-05-2010 08:00 PM | Diş Tabibi
DİŞ TABİBİ'NİN GöREVLERİ Hizmetleri planlamak, uygulamak ve denetlemek. Hizmet götürülecek bölge ve toplumu tanımak. Bölgesinin sağlık ölçütlerini değerlendirmek ve buna göre sorunları ve öncelikleri saptamak. Okul sağlığı hizmetlerini yürütmek. Halkın sağlık eğitimi ve diğer eğitim etkinliklerinin planlanması, yönlendirilmesi ve yürütülmesinde görev almak . Personele yönelik hizmet içi eğitim programlarını yürütmek. Branşı ile ilgili gelişmeleri izlemek, eğitimini almak. Diş polikliniği, diş tedavi ve protez hizmetlerine ait fenni ve idari işleri yapmak. Yatan hastaların dişlerini tedavi ettikleri gibi hariçten müracaat edecek diş hastalarını da polikliniklerde muayene ve tedavi etmek. Müdahale ettikleri ve yatmasına lüzum gördükleri vakaları baştabibin bilgisi altında cerrahi servislerinden birine yatırmak, müşahadesini alarak tedavi etmek ve izlemek. Bilimsel çalışmalarda diğer tıbbi birimler ile işbirliği yapmak. Toplum kalkınması hizmetlerinde görev almak. Halk eğitimi materyali ihtiyacını belirlemek ve kullanılmasını sağlamak. Diş polikliniği ve bağlı birimler ile ilgili gerekli kayıtların tutulmasını ve bu kayıtlardan istatistiki verilerin toplanmasını sağlamak. Kullandığı malzeme ve cihazlar veya mesleğin icrası ile alakalı olarak alım, satım, bakım, onarım, bilirkişilik işleri ile kurul, komisyon oluşturulması ve benzeri görevleri yapmak. Mevzuatça belirlenen diğer görevleri yapmak |