![]() |
Soru:"kıl dönmesi şüphesi" selamlar doktor bey... 24 yaşında erkek bir hastayım... kuyruk sokum başlangıcında belli belirsiz bir tabir edilecek boyutta mercimek tanesi kadar bir şişlik bulunmakta... bu benim anatomik bir özelliğimde olabilir çünkü ne ağrısı ne de acısı var... yani kıl dönmeleri belirtilerinden olan ufak delik veya delikler de yok. ben gazeteciyim ve işim gereği oturmak zorundayım... ve çok nadir olmak üzere içerden batma hissiyatı oldu yani bu 1 ya da 2 defa denilecek kadar... tabiki bir doktor kontrolünden geçmeden birşey söylemek imkansız ama kıl dönmesi olma ihtimali nedir hocam... eğer kıl dönmesi teşhisi konulursa ameliyatsız tedavileri önerirmisiniz? ben profesyonel boksörüm ve eğer bi ameliyat geçirirsem ne kadar süre sonra tekrar antremanlara başlayabilirim... saygılar hürmetler... Uzm.Dr. Alaattin OZTURK 04. 23:47:01 Eğer akıntınız yoksa endişe etmeyin (müdahale gerektiren) kıl dönmesi değilsiniz. O şişliği de fazla kurcalamayınız, mikrop kapabilir. Kıl dönmesi ile ilgili daha fazla bilgi için bu sitede hastalıklar bölümünden kıl dönmesi (pilonidal sinüs) yazısını okumanızı öneririm. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:49 AM. |