![]() |
Sosis Sandığı ve Yumurtasız Börek Sosis Sandığı ve Yumurtasız Börek Bu hafta çocukların çok hoşuna gidecek bir tarifim var. Sosis sandığı... Siz yaratıcılığınızı kullanarak bu tarifi kavrulmuş kıyma, peynir çeşitleri, küçük köfteler gibi malzemelerle de yaparak farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Ayrıca sizlerden gelen talepler doğrultusunda yumurtasız tariflere devam ederek ıspanaklı börek tarifimi sizlerle paylaşıyorum. Hepinize sağlıklı ve mutlu sofralar diliyorum... Sosis Sandığı Malzemeler 1 adet yuvarlak sandviç ekmeği* 1 adet dana sosis 1 adet orta boy domates 1 adet sivri biber 1 çorba kaşığı mısıryağı 1 çorba kaşığı dolusu kaşar peyniri rendesi 1 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Karabiber * Fırınlarda yapılıp satılan sandviç ekmeklerini tercih edin. Yapılışı Sosisi ve biberleri halkalar halinde kesip teflon tavada sıvı yağ ile kavurun. Sosislerin iki tarafı da kızarınca küp küp kestiğiniz domatesleri, salçayı ve baharatları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Sandviç ekmeğinin üst ortasından çay bardağı ağzı büyüklüğünde keserek ekmek içini parmaklarınızla çıkartın. Sandviç ekmeğinin içini, çeperi çok ince olmayacak şekilde boşalttıktan sonra hazırladığınız soslu sosisleri içine doldurun. Sandviç ekmeğinin üzerine kaşar peyniri rendesini serpip 200°C derece fırında 4 dakika pişirdikten sonra ızgara ayarına alıp peynir kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Ispanaklı Kol Böreği Malzemeler 3 adet yufka 1 su bardağı süt 1/2 çay bardağı mısıryağı 1 çorba kaşığı yoğurt İçi için 1 kg ıspanak 1 adet orta boy kuru soğan 3 çorba kaşığı mısıryağı Tuz Karabiber Kırmızı toz biber Yapılışı Kuru soğanı küp küp kesip mısıryağı ile tavada pembeleştirin. Ispanakları kalın kalın doğrayıp tavaya ilave edin. Ara sıra karıştırarak ıspanaklar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz ve baharatları ağız tadınıza göre ilave edip karıştırın. Börek harcını soğumaya bırakıp siz de Böreğin içine ve üzerine süreceğiniz karışımı hazırlayın. Derin bir kabın içine süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip iyice çırpın. Yufkaları ikiye bölün. Her bir yufka parçasının üzerine önce karışımdan bol miktarda sürün sonra yufkanın geniş ve düz olan kenarına ıspanaklı harçtan koyun. Yufkanın sağ ve sol kenarını biraz kapatıp yuvarlayarak yufkayı sarın. Yağladığınız fırın tepsisinin ortasından başlayarak her böreği kıvıra kıvıra yuvarlayarak yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra kalan karışımdan üzerine fırça ile sürüp 200°C derecedeki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Böreği ılık olarak servis yapabilirsiniz. Kaynak: Bebek |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:04 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.